Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Actualul și viitorul Spital Județean din Focșani, motive de dispută între PSD și PNL

COMUNICAT DE PRESĂ, PSD Vrancea:

„Sănătatea nu are culoare politică!

Sănătatea o facem pentru oameni, lucru pe care ar trebui să-l înțeleagă și acele zone politice care se opun, din motive partinice, acestui curent al construcției și dezvoltării sistemului de sănătate, pe care dorim să-l aplicăm. Cele mai mari creșteri salariale au fost în sănătate și au fost realizate de PSD, investiții în dotarea spitalelor, de asemenea, tot pe timpul guvernărilor PSD, iar în următorii ani, guvernarea cu PSD se va concentra pe investiții care să aducă beneficii concrete sănătății publice (românii nu au uitat ca voi ați închis spitale). Se vor asigura sume consistente pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor de urgență, municipale, județene, regionale, pentru asigurarea unui standard medical normal mileniului în care trăim. PSD are ambiția să schimbe percepția actuală, oamenilor să nu le mai fie frică că riscă să moară cu zile, la spital”.
PNL, dacă vreți să-i convingeți pe români că una din „realizările” capitale ale guvernărilor voastre a fost atunci când ați scris acel PNRR secret și din 29 , 6 miliarde € ați alocat doar 1,5 miliarde € pentru sănătate și 8 miliarde € pentru ONG-uri în vederea alfabetizării românilor, atunci îi desconsiderați nepermis pe semenii noștri! Sunt românii analfabeți sau de acolo puteați fura, de ați direcționat atâtea miliarde pentru ONG-uri!?
Dacă la București nu știți ce ați făcut, în Vrancea ați uitat!?! Când au început demersurile pentru construirea noului spital la începutul anului 2018, ați votat împotriva până la sfârșitul anului 2020 și ați bagatelizat și criticat cât de mult ați putut construirea noului spital, iar azi spuneți ca este proiectul vostru de suflet!?
Noi ne-am dorit și vom face tot ce putem instituțional și politic, ca noul Spital Județean de Urgență din Municipiul Focșani să devină realitate.
Atacurile josnice asupra celor ce vin să aplice schimbarea benefică, pentru viața și integritatea vrâncenilor, dovedesc, încă o dată, că, mizeria umană, la unii, nu are limite când vine vorba de interesul politic. Nu credeam ca ipocrizia să fie redefinită în asemenea mod! Ori v-au fost afectate interesele? Poate e doar începutul și veți reuși să-l depășiți pe Caragiale!
P.S. Cine o fi ipocrit, cel care a schimbat managerul cu respectarea legii sau cel care a vrut să-l schimbe prin încălcarea legii!?! Nu cumva a fost populism atunci și ați dorit doar să mimați că vă doreați schimbarea?!?”

Comunicatul PSD Vrancea vine ca urmare a unui comunicat de presă transmis de PNL Vrancea:

„Încercare grosolană a celor de la PSD Vrancea de a se dezice de dezastrul din Spitalul Județean și de managerul pus si susținut de ei!
Trebuia demult demis domnilor, însă ați facut scut în jurul lui aproape 15 ani, iar oamenii știu asta!
Modul în care a fost gestionat Spitalul Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” în tot acest timp a ținut prima pagină a ziarelor locale și naționale de foarte multe ori. Contracte dubioase, angajări cu semnul întrebării, decese cauzate de erori medicale, prezența permanentă în topul spitalelor cu infecții nosocomiale, au reprezentat subiecte de presă și au cauzat tragedii în rândul vrâncenilor. De fiecare dată s-a arătat, pe bună dreptate, cu degetul spre management, dar de multe ori au fost omiși adevărații vinovați ai acestei situații, sforarii care și-au urmărit propriile interese și care acum o fac pe lupii moraliști. Fostul baron al Vrancei, Marian Oprișan, a refuzat preluarea spitalului în subordinea Consiliului Județean, preferând să „opereze” cu mâna altcuiva, adică a Ministerului Sănătății. De fiecare dată când situația o impunea se anunțau măsuri, se lua atitudine, dar nimic nu se schimba.
Proiectul de suflet al lui Cătălin Toma, noul spital județean, ar fi trebuit să schimbe această situație, să vină ca o resetare a stării de fapt, o fundație pe care urmează să se clădească sistemul de sănătate al vrâncenilor. După decesul lui, corbii politici s-au aruncat pe acest subiect, cel mai aprig fiind un om care ar fi putut să schimbe ceva atunci când a mai deținut funcția de prefect sau din nou în urmă cu doi ani când a revenit pe funcția de prefect, dar care nu a făcut nimic, mirosul puterii îndemnându-l acum să facă gesturi populiste.
Noul președinte al Partidului Național Liberal Filiala Vrancea, Ciobotaru Dragos, a declarat: „Dragi vrânceni, nu prin poze, tăieri de panglici, alba neagra cu posturile de conducere și declarații sforăitoare putem să schimbăm soarta județului. Este dezamăgitor cum în perioadă electorală, după o aprigă luptă în interiorul partidului, pentru că interesele sunt multe, se încearcă spălarea imaginii PSD Vrancea, după ce timp de aproape 15 ani au adus prin managerul pus și susținut de ei multe suferințe oamenilor, multe tragedii și o frică justificată de a mai apela la acest spital. Se poate clădi viitorul construind împreună, proiect cu proiect, cărămidă cu cărămidă, prin multă muncă, seriozitate si consecvență, prin #fapte. Am reușit acest lucru pentru o comunitate mai mică, iar ca răsplată am primit votul cetățenilor în proporție de 93%. Știu și pot duce mai departe ceea ce a început Cătălin Toma în administrația vrânceană și asta voi face, nu prin manipulări si minciuni! Ne vedem la vot!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?