Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Sindicatul Naţional Tineret şi Sport anunţă proteste pe perioadă nedeterminată şi solicită majorarea salariilor cu 25%

Sindicatul Naţional Tineret şi Sport (SNST) a anunţat, printr-un comunicat remis AGERPRES, proteste pe o perioadă nedeterminată, solicitând totodată majorarea salariilor angajaţilor cu 25%. „Ne-a ajuns cuţitul la os! Legea salarizării folosită mereu ca momeală electorală! Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST, membru al Federaţiei PUBLISIND / Blocul Naţional Sindical – BNS, organizează proteste pe perioadă nedeterminată începând cu data de 21 martie 2024. Majorări doar pentru unii, cei care aşteaptă nu primesc nimic! Pentru angajaţii care au stat cuminţi, au sperat, au aşteptat şi au crezut într-o lege a salarizării unitară şi echitabilă, momentul aplicării ei nu a mai sosit niciodată. Practic, legile salarizării, de a lungul anilor au fost suspendate de ordonanţe de urgenţă ale guvernului, care îngheţau în permanentă salariile sau ofereau creşteri de toată jena, care nu acoperă nici măcar nivelul inflaţiei. Tot prin ordonanţe ale guvernului se acordă în mod preferenţial majorări salariale în diferite instituţii, adâncind astfel prăpastia dintre salariile angajaţilor din Sport şi Tineret şi salariile angajaţilor din alte domenii, care deşi sunt prevăzute în lege că având acelaşi rang şi funcţii similare, înregistrează diferenţe salariale majore. Unde este echitatea? Vă spunem noi, nu există! Suntem ţinuţi de ani de zile într-o incertitudine care ne consumă şi ne macină: ne descentralizează, ne asimilează, ne comasează, ne pierdem locurile de muncă? Nimeni nu ne dă un răspuns clar şi pare că nu interesează pe nimeni situaţia noastră”, precizează sursa citată.

Reprezentanţii sindicatului acuză salariile mici şi condiţiile mizere de muncă ale angajaţilor, precizând că sacrificiile angajaţilor care contribuie la performanţele sportive nu sunt premiate. „Ne-a ajuns cuţitul la os! Ne zbatem în mizerie şi sărăcie! Salariile noastre sunt printre cele mai mici din întreg sistemul bugetar. Nici fostul Minister al Tineretului şi Sportului, nici Agenţia Naţională pentru Sport – ANS şi nici Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu au fost niciodată iniţiatorii vreunui demers legal de reglementări salariale (spre deosebire de reprezentanţii altor ministere, care au pus pe masa guvernului problema salariilor şi au cerut majorări pentru angajaţii lor). Am aşteptat destul, e timpul să le aducem aminte de noi! Salariile mici, orele suplimentare neplătite, lipsa de personal şi condiţiile mizere de muncă din unele locuri sunt băgate sub preşul călcat în picioare de decidenţii care îşi asumă nemeritat şi cu zâmbetul pe buze rezultate sportive şi activităţi pentru tineri realizate cu multe greutăţi şi sacrificii de colegii noştri. Nici măcar nu le premiază! Avem din nou sportivi şi antrenori care au obţinut titluri importante şi nu au primit nimic de aproape un an de zile! Nu mai vrem grile, nu mai vrem coeficienţi, nu mai acceptăm promisiuni şi discuţii sterile, vrem soluţii acum! Solicităm o majorare de 25% a salariilor din Sport şi Tineret!”, arată sindicaliştii.

Totodată, sindicaliştii anunţă că în cazul în care solicitările nu vor fi băgate în seamă vor ieşi în stradă pe perioada alegerilor şi a Jocurilor Olimpice de la Paris. (…)

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) este organizaţia dedicată salariaţilor din cadrul Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, Cluburilor Sportive Municipale, Caselor de Cultură ale Studenţilor, Complexul Cultural – Sportiv Studenţesc Tei, Complexurile Sportive Naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport – INCS, Federaţii Sportive Naţionale, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse – MFTES şi Agenţia Naţională pentru Sport – ANS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?