Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Elevii din Fitioneşti vor învăța în școli complet echipate


Åžcolile din Fitionești au fost complet reabilitate și modernizate și vor fi inaugurate cu ocazia începerii noului an școlar. Primăria Fitionești a finalizat proiectul „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii de învățământ școlar – comuna Fitionești, Județul Vrancea”. Valoarea totală a investiției este de aproape 5,9 milioane de lei.

Åžcolile din Fitionești au fost complet reabilitate și modernizate și vor fi inaugurate cu ocazia începerii noului an școlar. Primăria Fitionești a finalizat proiectul „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii de învățământ școlar – comuna Fitionești, Județul Vrancea”, Cod SMIS 13328, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 3 – „Îmbunătățirea Infrastructurii Sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.4 – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.
Obiectivul general al proiectului a vizat crearea premiselor necesare asigurării unui învățământ modern, de calitate, în vederea formării competențelor necesare populației școlare din Comuna Fitionești pentru o participare susținută pe piața muncii. Obiectivele specifice ale proiectului au fost reprezentate de asigurarea mijloacelor necesare îmbunătățirii calității în educație și desfășurării procesului educațional la standarde europene, prin: reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea celor două școli cu clasele I – IV din satele Pisc și Mănăstioara și a infrastructurii aferente; reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea infrastructurii aferente Åžcolii cu clasele I – VIII Fitionești, respectiv a sălii de sport și a bibliotecii; dotarea completă a clădirilor și infrastructurii modernizate cu echipamente didactice, echipamente pentru pregătirea profesională, echipamente IT și conectarea școlilor Pisc și Mănăstioara la rețeaua de internet de mare viteză.
„În cadrul proiectului au fost dotate complet cu material didactic și IT școlile Pisc și Mănăstioara. A fost dotată cu echipament sportiv sala de sport de la Școala Fitionești, iar biblioteca a fost dotată cu echipament didactic, tehnică IT și conexiune internet. În acest mod se asigură mijloacele necesare desfășurării unui proces educațional la standarde europene în vederea creșterii participării populației școlare la procesul educațional și pregătirea pentru piața muncii”, a precizat primarul Iordache Cazacu.

   193 elevi vor învăța în școli moderne
 
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 193 elevi înregistrați în prezent în sistemul de învățământ din comuna Fitionești, precum și aproximativ 693 elevi care vor urma învățământul primar și gimnazial în următorii 10 ani în cele trei școli renovate și modernizate. Beneficiarii direcți vor avea o șansă în plus față de generațiile anterioare pentru a-și forma deprinderi de bază.
O dată cu finalizarea proiectului, beneficiarii au posibilitatea să parcurgă materiile școlare într-un mediu favorabil procesului educațional. Elevii beneficiază și de noile materiale didactice achiziționate în urma implementării proiectului și au șansa să se dezvolte armonios, crescând gradul de sănătate prin practicarea, în condiții adecvate, a diferitelor sporturi, în sala de sport modernizată prin proiect.
Pe lângă elevi, beneficiază de rezultatele obținute în urma implementării proiectului și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în școlile reabilitate. Profesorii își desfășoară activitatea didactică mai eficient, folosind echipamente și tehnici moderne, ajutătoare pentru transmiterea cunoștințelor către elevi. Urmare a implementării proiectului, profesorii beneficiază de noi posibilități de perfecționare a metodelor de predare.
În urma implementării proiectului au fost realizate următoarele obiective: Åžcoala cu clasele I – IV Mănăstioara a fost complet reabilitată, modernizată, extinsă cu grup sanitar și laborator IT. De asemenea, a fost dotată cu materiale didactice, echipamente IT și conexiune la internet de mare viteză. Åžcoala cu clasele I-IV Pisc a fost extinsă cu încă 2 încăperi, grup sanitar, reabilitată, modernizată și dotată cu materiale didactice, echipamente IT și conexiune la internet de mare viteză. Åžcoala cu clasele I-VIII Fitionești a fost reabilitată, la fel și biblioteca din cadrul acestei unități, care a fost extinsă și dotată cu materiale didactice. De asemenea, a fost extinsă și reabilitată sala de sport aferentă Åžcolii cu clasele I-VIII Fitionești.
Valoarea totală a proiectului este de 5.883.944,87 lei inclusiv TVA, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională 3.806.889,42 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național 582.230,15 lei, co-finanțarea eligibilă a beneficiarului 89.573,86 lei, valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile 1.074.886,42, valoarea neeligibilă inclusiv TVA aferentă acesteia 330.365,01 lei. Perioada de implementare a proiectului: 20 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?