Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Echipă PSD pentru Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani. Candidaturile lui Nicușor Halici și Cristi Misăilă au fost validate

Biroul Permanent Național al PSD a validat joi seară candidaturile la funcțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea și primar al Municipiului Focșani. Este vorba de prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, care va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean și Cristi Misăilă, care va candida pentru un nou mandat de primar al Municipiului Focșani. Nicușor Halici este și președintele organizației PSD Vrancea, iar Cristi Misailă este președintele PSD Focșani. BPN al PSD s-a reunit joi după amiază pentru a valida lista de candidați pentru alegerile europarlamentare care au loc în aceeași dată cu alegerile locale, mai exact în data de 9 iunie, dar și pentru a valida candidații la funcțiile de președinți de consilii județene și primari ai municipiilor reședința de județ.

 

          Într-un mesaj adresat locuitorilor județului, prefectul Nicușor Halici a precizat:

          „Dragi vrânceni, încep astăzi un nou drum, acela spre președinția Consiliului Județean Vrancea.

          Din postura de parlamentar și din cea de prefect al județului, v-am reprezentat și vă reprezint din toate puterile, luptându-mă să aduc în Vrancea fonduri pentru drumuri, școli și grădinițe, alimentare cu gaze, sisteme de canalizare și de alimentare cu apă, etc.

Eu nu duc lupte politice, știu că pentru mulți dintre dumneavoastră, scena politică este una spre care nu priviți de multe ori nici cu plăcere, nici cu interes.

Lupta mea este pentru binele vrâncenilor! Interesul meu este dezvoltarea Vrancei!

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat a validat astăzi candidatura mea la funcția de președinte al Consiliului Județean, după ce colegii mei mi-au dat votul lor în Consiliul Politic al PSD Vrancea.

PSD are în toată Vrancea cei mai competenți candidați la funcțiile de primari, consilieri locali și consilieri județeni. Formăm o echipă pentru vrânceni, iar obiectivele noastre sunt cele ale comunităților pe care le reprezentăm.

          Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.
Nicușor Halici are 46 de ani, este căsătorit și are doi copii. Din martie 2022 și până în prezent deține funcția de prefect al județului Vrancea. Din 2016 și până în anul 2022 a deținut funcția de deputat în Parlamentul României. Timp de 4 ani a deținut președinția Comisiei Juridice iar 2 ani a deținut funcția de vicepreședinte al aceleiași comisii. Acesta a mai deținut funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Vrancea, funcția de director executiv în cadrul aceleiași instituții și pe cea de manager de proiecte în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. În perioada 1 februarie 2014-12 aprilie 2016 a deținut funcția de prefect al județului Vrancea. Activitatea profesională și-a început-o în anul 2003, când a devenit secretar al comunei Păulești, funcție pe care a deținut-o până în anul 2010. Nicușor Halici este licențiat în științe juridice fiind absolvent al Universității Titu Maiorescu din București. Tot la aceeași universitate a absolvit și un master în Dreptul Afacerilor.

 

          La rândul său, primarul Cristi Valentin Misăilă, a transmis următorul mesaj:

          „Continuăm să construim împreună Focșani #acasă!

Astăzi candidatura mea pentru funcţia de primar al municipiului a fost validată de Consiliul Politic Naţional al PSD, după ce miercuri, 20 martie a.c., candidatura fusese validată și de Consiliul Politic al PSD Vrancea.

Îi mulțumesc Primului-Ministru Marcel Ciolacu pentru încredere!

În același timp doresc să le mulțumesc cetățenilor municipiului Focșani că mi-au acordat încrederea dumnealor și cred că am demonstrat că am și priceperea și determinarea de a schimba orașul nostru în bine!

Mereu am spus că vreau să fac din Focșani casa fiecăruia dintre noi și zi de zi am muncit pentru acest lucru!

Știu că urmează o campanie electorală plină de neadevăruri și de manipulări dar am încredere că focșănenii știu să aleagă între adevăr și minciună, între fapte și vorbe!

Ca președinte al PSD Focșani consider că avem o responsabilitate enormă la alegerile din 9 iunie când trebuie să obținem nu doar Primăria Municipiului Focșani dar și majoritatea în Consiliul Local.

Experiența ultimilor patru ani ne-a arătat că primarul are nevoie de o majoritate politică în Consiliul Local care să îi susțină proiectele de dezvoltare ale orașului nostru, nu să le blocheze. Focșaniul nu trebuie să mai fie blocat de consilieri preocupați doar de interese politice meschine.

Și vă ofer doar exemplul proiectului de reabilitare a străzilor și parcărilor din Cartierul Bahne care a fost blocat de consilierii PNL&USR de doi ani de zile.

Am convingerea că împreună cu fiecare membru de partid, cu fiecare membru al familiei social-democrate, cu fiecare focșănean, vom dezvolta, împreună, proiectul Focșani, acasă!

Celor care au încredere în mine, le mulțumesc!

Celor care îmi reproșează că am deschis prea multe șantiere le spun că acestea sunt pentru dezvoltarea și modernizarea Focșaniului și îi rog să mai aibă puțină răbdare!

#Uniți vom construi Focșani, acasă!”.
Președintele PSD Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a început primul mandat de primar al municipiului în 2016. Primarul în exercițiu al municipiului Focșani are o bogată experiență în administrația publică. În cei opt ani în care a condus Primăria Focșani a reușit să implementeze proiecte care au transformat orașul. Doar în ultimul mandat au fost implementate proiecte de aproximativ 100 milioane euro, respectiv 497,3 milioane lei. Fondurile europene atrase reprezintă bugetul propriu de dezvoltare al Municipiului Focșani pe patru ani de zile. De asemenea, au fost semnate contracte și s-a demarat implementarea unor proiecte europene finantate prin PNRR, în valoare totală de 221,7 milioane lei, adică aproximativ 50 milioane euro, bugetul de investiții pe doi ani de zile.

 

Consiliul Politic Naţional al PSD a validat peste 95% dintre candidaţii la consilii judeţene şi primării de municipii reşedinţă de judeţ, a anunţat, joi, la finalul şedinţei, liderul formaţiunii, premierul Marcel Ciolacu. „Astăzi am validat peste 95% dintre candidaţii la Consiliile judeţene şi primarii de municipii reşedinţă de judeţ, acesta fiind atributul Consiliului Politic Naţional. Am validat primii de pe lista de europarlamentare, de pe lista comună în alianţa electorală cu PNL şi urmând săptămâna viitoare diferenţa de candidaţi, după ce mai primim anumite sondaje de opinie şi o să vină şi nişte discuţii în interiorul coaliţiei dacă vom mai avea candidaţi comuni în alte judeţe, vom definitiva lista şi o să o anunţăm presei”, a declarat Ciolacu la Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?