Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Romaşcanu despre candidatul coaliţiei la PMB: Pe masă, două opţiuni – candidat unic sau candidaţi separaţi

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat luni că o decizie privind candidatul la Primăria Capitalei se va lua prin consens în şedinţa de coaliţie, menţionând că, până atunci, „rămân pe masă” cele două opţiuni – candidat unic sau candidaţi separaţi.

Domnul Cîrstoiu are un profil care ar putea fi de succes pentru Capitală, în acelaşi timp, nu l-am cunoscut personal, dar domnul Florescu poate fi un candidat, având în vedere că este cel care a făcut Planul Urbanistic General al Bucureştiului şi este specialist în urbanism, dar decizia va trebui să se ia prin consens la coaliţia de astăzi şi, până atunci, cele două opţiuni, candidat unic sau candidaţi separaţi, rămân pe masă, o să vedem care este cea mai bună soluţie”, a precizat Romaşcanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că întârzierea anunţului coaliţiei privind candidatul la PMB a fost cauzată, printre altele, de înscrierea în cursa electorală a lui Cristian Popescu-Piedone, care „încurcă nişte lucruri”. „Toată această întârziere vine din acest peisaj politic extrem de complex la Bucureşti în această perioadă. Există candidatura neaşteptată a domnului Piedone, care încurcă nişte lucruri din perspectiva deciziei de vot a bucureştenilor.

Există foarte multe discuţii şi în celelalte partide, iar coaliţia PSD – PNL, care are în acest moment pentru lista la europarlamentare o intenţie de vot de peste 50%, are o responsabilitate uriaşă şi faţă de Bucureşti. Nu numai să plece Nicuşor, asta este în subsidiar, pentru că ce a făcut nu a făcut bine, dar trebuie să avem un candidat al alianţei sau un candidat din partea partidelor care formează această alianţă, această coaliţie, care să câştige Bucureştiul, pentru binele bucureştenilor”, a susţinut Lucian Romaşcanu.

Întrebat dacă pot fi aşteptate tensiuni în interiorul PSD, dacă decizia coaliţiei va fi aceea de a avea un reprezentant comun, el a răspuns că o apreciază „foarte mult” pe Gabriela Firea, menţionând că i-ar plăcea ca aceasta să fie candidatul alianţei, dar cifrele lucrează „împotriva” ei şi a lui Sebastian Burduja, în acelaşi timp. „Eu o apreciez foarte mult pe doamna Firea, tot Partidul Social Democrat o apreciază pentru un mandat de succes la Primăria Capitalei. (…)

Mi-ar plăcea să fie Gabriela Firea candidatul alianţei sau candidatul PSD, în cazul în care se ajunge la această discuţie, dar lucrurile sunt foarte clare – pe candidat comun nu reuşim niciunul din partide sau din candidaţii bazinelor să convingă bazinul electoral al celuilalt partid. Deci, cu tot dragul şi cu toată dorinţa mea prietenească şi politică de o avea pe doamna Firea candidat unic la Capitală, cifrele lucrează împotriva domniei sale şi a domnului Burduja, în acelaşi timp”, a transmis senatorul PSD.

Despre posibilitatea ca Gabriela Firea să candideze independent, purtătorul de cuvânt al PSD a admis că „nu ar fi un lucru bun”, dar şi-a exprimat îndoiala că aceasta va lua o astfel de decizie. „Sigur că nu ar fi un lucru bun, electoral vorbind, dar ştiind-o pe Gabriela Firea, ştiu că este un om de echipă şi nu cred, cel puţin în acest moment, nu cred că, dacă decizia pe cifre se va lua înspre un candidat unic, dumneaei va candida independent. Nu cred”, a punctat Romaşcanu.

Referitor la riscul pe care şi-l asumă coaliţia, în cazul în care va decide să meargă cu Cătălin Cîrstoiu la Capitală, ţinând cont de posibilitatea ca Piedone să contabilizeze din voturile PSD – PNL, social-democratul a susţinut că lucrurile în sondaje se vor schimba „dramatic” în momentul în care va fi anunţat candidatul coaliţiei. „În acest moment, domnul Piedone are un scor foarte bun în sondaje, noi neavând candidat anunţat.

Sigur, domnul Piedone va lua de peste tot, nu o să ia numai de la PSD sau de la coaliţia PSD – PNL, dar sunt convins că, în momentul în care ne vom anunţa candidatul şi ne vom activa militanţii şi simpatizanţii şi comunicarea, lucrurile în sondaje se vor schimba dramatic”, a completat Romaşcanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?