Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Poliţiştii acţionează pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice


Polițiștii vrânceni au efectuat 271 de acțiuni constând în 2510 controale directe în luna august, se arată într-un comunicat al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP). În cadrul acestor acțiuni au fost descoperite 201 infracțiuni, din care 147 fiind în flagrant. Tot în luna august, 241 polițiști, jandarmi și polițiști comunitari au asigurat măsurile de ordine cu ocazia celor 97 adunări publice, din care 41 manifestări culturale, 32 manifestări sportive, 24 manifestări religioase. S-a intervenit în aplanarea a 295 stări conflictuale – 123 intrafamiliale, 31 între grupuri de persoane și 141 din alte motive, izbucnite spontan.
Pe linia combaterii delictelor silvice, IPJ Vrancea a organizat și desfășurat 19 acțiuni și 134 controale în sistem integrat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea, Direcția Silvică și Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare, ocazie cu care au fost înregistrate 41 infracțiuni (21-tăieri ilegale și 20 – furt material lemnos), motiv pentru care au fost aplicate 79 amenzi în valoare totală de 74.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 133 metri cubi material lemnos.
În același comunicat se mai arată că, luna aceasta, au continuat acțiunile din cadrul Proiectului de Security Marketing pentru prevenirea cerșetoriei în Municipiul Focșani, proiect demarat la nivelul IPJ Vrancea cu sprijinul ATOP Vrancea. „În luna august au fost identificați 118 vagabonzi și cerșetori, 97 fiind sancționați contravențional, 27 predați familiilor, iar 12 au fost internați în centrul de primire a minorului delincvent”, se precizează în comunicatul ATOP Vrancea care anunță organizarea unei conferințe de presă, ocazie cu care vor fi prezentate acțiunile desfășurate până în prezent, precum și materialele de promovare a campaniei de prevenire a fenomenului de cerșetorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?