Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: 1,5 milioane de lei pentru reconstrucţia Primăriei Negrileşti


   Consiliul Județean Vrancea a solicitat, prin intermediul unui proiect de Hotărâre de Guvern, alocarea sumei de 1,5 milioane de lei, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru reconstrucția Primăriei Negrilești. Sediul acestei instituții a ars în totalitate, în dimineața zilei de 10 februarie, după ce mașinile de pompieri nu au putut merge pe DN 2D, închis circulației ca urmare a zăpezilor abundente și incompetenței conducerii Secției de Drumuri Naționale.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a spus premierului Mihai Răzvan Ungureanu, cu ocazia vizitei acestuia în Vrancea, de la sfârșitul săptămânii trecute, despre situația de la Negrilești. „Å¢ara aceasta are un nou guvern și trebuie să știți că prima victimă a modului cum a fost reorganizată poliția în comunele județelor, în general, a fost Primăria comunei Negrilești. Aceasta a ars pentru că în postul de poliție care funcționa în același imobil cu primăria se afla un echipament sub tensiune și de la care a izbucnit incendiul. Niciun polițist nu se afla acolo”, a arătat Marian Oprișan.
   La rândul său, deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, parlamentar în colegiul din care face parte și comuna Negrilești, i-a solicitat sprijin ministrului Administrației și Internelor, Gabriel Berca, pentru reconstrucția Primăriei Negrilești. „Vă rog, domnule ministru, să alocați resursele necesare pentru reconstrucția Primăriei Negrilești, care a ars într-un incendiu puternic și la stingerea căruia, pompierii nu au putut interveni la timp pentru că drumul național era blocat de nămeți”, a afirmat deputatul Cristian Dumitrescu. Acesta a fost ieri la Negrilești și a discutat cu primarul Ion Văsuianu despre problemele localității și nevoile oamenilor.

Prefectul și conducerea SDN ar trebui să-și dea demisia

   Primarul din Negrilești, Ion Văsuianu, a spus că vinovate de faptul că pompierii nu au putut ajunge la timp se fac conducerile Prefecturii și Secției de Drumuri Naționale Vrancea, care au refuzat ostentativ să curețe drumurile naționale de zăpadă. „Dacă drumul era curățat, pompierii ajungeau de la Vidra în 30 de minute, dar din cauza nămeților au ajuns în aproape două ore, când totul era cuprins de flăcări. Dacă veneau în jumătate de oră puteam salva arhivele și o parte din bunuri. Condu-cerile Prefecturii și SDN Vrancea sunt vinovate de faptul că nu am putut salva nimic. Ar trebui să-și dea demisia în bloc”, a afirmat primarul Ion Văsuianu.
   Flăcările au distrus întregul imobil, dar, ceea ce este cel mai important pentru oameni, au ars în întregime arhivele.
   Este vorba de documente de stare civilă care existau încă din 1906 și de registrele agricole în care erau trecute proprietățile deținute de fiecare persoană sau familie. Important de știut este faptul că majoritatea oamenilor din mediul rural, în special în zonele de munte, nu au documente de proprietate pe terenuri, deoarece nu au făcut actele de succesiune, acte care costă foarte mult.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?