Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO: Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, sărbătorit de credincioșii focșăneni la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva”

Credincioșii focșăneni au sărbătorit, ieri, la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, aniversarea a 11 ani de la ceremonia de întronizare a Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. La slujba de la Catedrală au fost prezenți secretarul de Stat pentru Culte Ciprian Olinici, primarul Focșaniului,Cristi Misăilă, prefectul județului, Nicușor Halici, precum și membrii Centrului Eparhial. În cuvântul de mulțumire, ÎPS Ciprian a arătat că, în acest an, Paștele ortodox va fi în ziua de 5 mai ceea ce înseamnă că sărbătorile creștine din 2024 vor fi în aceleași zile ca în 2013.

În urmă cu 11 ani, la o săptămână după ceremonia de întronizare, ÎPS Ciprian a fost prezent la Focșani și a oficiat slujba la Biserica „Sf. Ioan” din Piața Unirii. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a mulțumit conducerii administrației locale pentru colaborarea bună din această perioadă și pentru că a înțeles necesitatea unei cooperări firești cu Biserica. Probabil cea mai mare realizare pentru creștinii vrânceni este construirea Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

În 2013, în curte se aflau tamburii și turla octogonală din fier, iar în 2014, pentru că am găsit înțelegere, a fost posibilă reluarea lucrărilor și au fost parcurși pașii firești pentru a împlini visul celor care și-au dorit aici o catedrală. Focșaniul este un oraș mic dar important pentru istorie, cu semnificații aparte pentru tot neamul românesc. Municipiul Focșani este o capitală a unirii care leagă Iașiul de București”, a subliniat Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Acesta le-a mulțumit autorităților locale și județene implicate în susținerea unităților de cult, de la foștii președinți ai Consiliului Județean, Marian Oprișan și Cătălin Toma, la primarul Cristi Misăilă și prefectul Nicușor Halici.

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a subliniat că activitatea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian în fruntea Episcopiei Buzăului și Vrancei în ultimii 11 ani a însemnat, pe lângă o neobosită activitate de promovare a valorilor credinței noastre creștin ortodoxe, nenumărate lăcașuri de cult ridicate, reabilitate sau sfințite. „Înaltpreasfinția Voastră, acum, la ceas aniversar, vă rog să primiți pioase mulțumiri pentru tot ceea ce faceți zi de zi pentru toți fiii duhovnicești, dar și cele mai sincere urări de sănătate, putere de muncă și împliniri spirituale.

Totodată, vă sunt recunoscător pentru sfaturile și gândurile bune cu care m-ați binecuvântat în permanență. Fie ca Domnul Dumnezeu să vă țină în fruntea Episcopiei mulți ani de-acum încolo, astfel încât prezența și harul Înaltpreasfinției Voastre să întărească în sufletele noastre credința și speranța”, se arată în mesajul primarului Cristi Misăilă.

La Catedrala „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Focșani, Înaltpreasfinţia Sa, Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a aniversat 11 ani de la ceremonia de Întronizare! Cu alese sentimente de respect și evlavie, vă doresc să aveți cele mai calde împliniri duhovnicești și o călăuză binecuvântată în continuarea slujirii dumneavoastră. Întru mulți și mântuitori ani”, a transmis și prefectul județului, Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?