Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar fi fost modificată

Palatul Kensington a postat duminică o fotografie cu prinţesa Kate care ar fi fost modificată, o anomalie care a determinat AFP şi alte mari agenţii de presă să retragă publicarea acestui instantaneu, prima imagine oficială difuzată după intervenţia chirurgicală suferită de soţia prinţului William la jumătatea lunii ianuarie. Fotografia o arată pe Kate, prinţesa de Wales a Marii Britanii, zâmbitoare, stând aşezată pe un scaun, pe o terasă, înconjurată de cei trei copii ai săi, şi a fost postată pentru a marca Ziua Mamei, celebrată duminică în Marea Britanie.

Însă, o examinare amănunţită arată că mâna stângă a prinţesei Charlotte prezintă un defect de aliniere cu mâneca puloverului, punând la îndoială autenticitatea întregii fotografii, relatează AFP. După ce au transmis fotografia furnizată de Palatul Kensington, agenţiile Associated Press (AP), Reuters şi AFP au luat decizia de a o retrage de la publicare. „A reieşit că imaginea furnizată de Palatul Kensington astăzi (duminică) cu Kate şi copiii săi a fost modificată. În consecinţă, ea a fost retrasă din serviciul AFP şi nu mai trebuie să fie folosită în niciun fel”, a precizat AFP.

O examinare mai amănunţită a arătat că sursa a manipulat imaginea într-un mod care nu este conform cu standardele foto ale AP”, a precizat agenţia americană, prima care a retras fotografia. Contactat, Palatul Kensington nu a răspuns la solicitările AFP. De asemenea, mai multe mass-media s-au arătat surprinse de absenţa verighetei de pe degetul lui Kate, care s-a căsătorit cu prinţul William, moştenitorul tronului britanic, în 2011. (…) Publicarea, duminică, de către palat, a acestei imagini a venit după o lungă şi neobişnuită absenţă mediatică a lui Kate, fapt ce a stârnit săptămâni întregi speculaţii cu privire la starea ei de sănătate. (…)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?