Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

FOTO: Familia Arvinte din Bolotești, a cărei casă a fost mistuită de incendiu, are nevoie de ajutorul nostru

Săptămâna trecută, o gospodărie din satul Putna, comuna Bolotești, a fost mistuită de un incendiu devastator. Nefericitul eveniment s-a întâmplat vineri dimineață (pe 20 octombrie 2023), în jurul orei 10.30, iar de atunci, soții Daniel și Gina Arvinte și fiica lor Giulia Alexandra încearcă să-și revină din șoc. În acea zi, la locul intervenției, pompierii militari au transmis că s-au deplasat „șapte echipaje de pompieri militari” care au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bolotești, la sosirea salvatorilor, incendiul manifestându-se generalizat la întreaga gospodărie, „pe o suprafață de aproximativ 500 mp”.

Toată situația m-a șocat, mai ales că este al doilea incendiu”

Am stat de vorbă cu Alexandra Arvinte, fiica celor doi soți, care ne-a povestit, încă sub imperiul emoțiilor, cum s-a petrecut totul. „Totul a început vineri pe la 10.30, de la un fir electric. La ora aceea, eu și părinții mei dormeam, pentru că ai mei muncesc de noapte, iar eu venisem de la București, de la facultate. Ne-am trezit că ne arde casa. Nu am reușit să salvăm mare lucru din casă, pentru că oricum a fost foarte agresiv.

Tata a încercat să se întoarcă în casă și să ia cheia de la o mașină, iar atunci s-a ars destul de grav pe mână și față. Mama a reușit să-și ia geanta cu actele, dar tata a pierdut toate actele. A fost foarte violent (n.r. – incendiul), totul a ars în 13 minute. Mama a avut un atac de panică, a leșinat, și a stat numai în ambulanță pe parcursul incendiului, iar tata a refuzat să stea în spital, l-au pansat și a plecat ca să poată ajuta, atât cât poate, la casă”, povestește Alexandra Arvinte.

Tânăra, studentă în anul I la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București, spune că din casa ei au mai rămas „doar pereții”, iar „creditele din bancă și ratele nu ne mai permit să facem alte împrumuturi ca să luăm casa de la capăt, rămânem doar cu ajutorul oamenilor”. „Toată situația m-a șocat, mai ales că este al doilea incendiu. În urmă cu trei ani, fix de ziua mea de naștere, a izbucnit un incendiu în care au ars anexele din spatele casei. Tot de la electricitate a pornit și atunci. Am avut noroc atunci pentru că nu a ars și casa, și am avut unde să stăm. Acum am avut ghinion…”, spune aceasta.

Pentru a încerca să-și ajute părinții, Alexandra Arvinte a postat un mesaj public pe Facebook în care solicită ajutor, mesaj care nu a rămas fără răspuns. Iată mesajul: Bună ziua! Astăzi (n.r. – vineri, 20 octombrie a.c.) în familia mea s-a petrecut un incident teribil, casa noastră a ars din temelii. Nu cer nici eu și nici familia mea prea mult. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a putea reveni pe linia normală a vieții. Știu că există oameni buni care ne pot ajuta cu câte puțin și cu o mână de ajutor. Orice donație contează, atât eu cât și părinții mei vă mulțumim pentru sprijinul acordat.

Detalii cont:

Nr cont : RO93BACX0000002057134000

Beneficiar : ARVINTE DANIEL VALENTIN

Revolut : RO03BREL0005521870470100

Beneficiar : GIULIA ALEXANDRA ARVINTE – 0766307043

Alte informații la nr. de tel al tatălui meu: 0769688924”.

Mii de oameni au distribuit postarea, iar câțiva cetățeni chiar s-au oferit să ajute familia. „Sunt recunoscătoare că a sărit atâta lume în ajutorul nostru. Oamenii ne-au oferit haine, alimente, apă și de toate… Sunt complet recunoscătoare și pentru faptul că ne-am trezit la timp și am ieșit din casă, altfel, nu mai trăia niciunul din noi”, mai spune tânăra.

Sezonul rece bate la ușă, iar familia Arvinte are nevoie de ajutorul nostru pentru a repune pe picioare locuința afectată de incendiu. Cei care pot da o mână de ajutor o pot face donând în conturile familiei sau pot lua legătura direct cu membrii acesteia prin intermediul numerelor de telefon puse la dispoziție în mesajul postat de Alexandra Arvinte pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?