Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Ajutorarea și omagierea persoanelor vârstnice în parohii vrâncene și buzoiene

În data de 1 octombrie 2023, când a fost marcată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, două parohii din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au organizat acțiuni care au venit în întâmpinarea nevoilor fizice și sufletești ale mai multor bătrâni, pentru a le oferi alinare și speranță.

Membrii Centrului catehetic al Parohiei „Buna Vestire” din Adjud, Protoieria Panciu, împreună cu pr. paroh Gheorghiță Olar, au vizitat Căminul pentru Persoane Vârstnice Mărășești, îndată după săvârșirea Sfintei Liturghii duminicale, și le-au fost aproape bătrânilor rezidenți ai așezământului social. Tinerii adjudeni au ascultat poveștile de viață ale vârstnicilor și le-au oferit daruri constând în fructe, dulciuri, produse de curățenie, scutece de unică folosință pentru adulți și perne. „În acest an dedicat lor în întreaga Patriarhie Română, ne-am propus, nu pentru prima dată, să facem din sărbătoarea seniorilor un prilej de bucurie și de recunoștință adusă Bunului Dumnezeu. Fără îndoială, bătrânii au nevoie de mângâiere și de un cuvânt de încurajare, iar tinerii au nevoie de înțelepciunea, răbdarea și puterea de rugăciune a bătrânilor. Nădăjduim ca micile noastre gesturi de dragoste creștinească, făcute din inimă, să contribuie la consolidarea unei societăți în care vârstnicii să se bucure de o bătrânețe demnă, în inima comunității”, a declarat pr. Gheorghiță Olar.

În aceeași zi, Centrul social-cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” al Parohiei Coțatcu din comuna buzoiană Podgoria, Protoieria Râmnicu Sărat, a găzduit o acțiune de consultații optometrice gratuite pentru enoriași, realizată de doamnele Lavinia Iordache și Diana Câțu, ingineri optometriști, de la firma Optimar Vision Care. Specialiștii au folosit aparatură și materiale specifice consultațiilor de acest gen: plusoptix (pentru copii), autorefractometru, optotip, teste ishihara (pentru percepția culorilor). Activitatea a fost desfășurată la inițiativa pr. paroh Relu-Alexandru Pârvu, având ca beneficiari 22 de enoriași, în special vârstnici, dar și 3 copii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?