În data de 9 și 10 octombrie 2021, Alpine Expeditions vă invită în premieră în judeţul Vrancea să vă alăturați ghizilor vrânceni într-o frumoasă expediţie ce se întinde pe o perioadă de 2 zile în Munţii Vrancei, în vederea explorării sălbăticiei vrâncene şi totodată să urcăm pe cele mai înalte vârfuri din Vrancea, Vf. Goru (1785 metri) şi Vf. Lăcăuți (1777 metri), două vârfuri extrem de sălbatice.
Traseul ales este dedicat tuturor categoriilor de oameni, indiferent de vârstă și de condiție fizică, și care doresc să experimenteze o noapte la cort. Acest lucru îl vom asigura noi.
Programul ales este unul cu adevărat special deoarece ne vom aventura două zile în jungla vrânceană, printre animale, cu corturile în spate. Traseele pe care le vom aborda vor fi marcate şi accesibile fizic. În cadrul programului am inclus 2 vârfuri extrem de sălbatice pe care le vom explora. Primul vârf pe care îl vom atinge va fi Vf. Lăcăuți (1777 m.), un vârf de o importanţă deosebită pentru zona vrânceană, datorită staţiei meteo, şi care, la rândul său, ne va oferi o panoramă incredibilă asupra vârfului Goru, cel de al doilea vârf pe care îl vom aborda, cel mai sălbatic vârf din Munţii Vrancei şi care e poziţionat, aşa cum spun bătrânii, în CREIERUL MUNŢILOR. Vârfului Goru este cel mai înalt vârf din Vrancea având înălţimea de 1785 metri.
Traseul dintre Vf. Lăcăuți şi Vf. Goru este extrem de sălbatic. Cu toate că înălţimea sa nu se apropie de cea a munţilor Făgăraş, vă garantăm că Vf. Goru este un vârf extrem de impunător, care depăşeşte în măreţie toate vârfurile din zona Moldovei: Vf. Penteleu, Vf. Nemira Mare şi Vf. Toaca.
Măsurătorile au indicat că anual masivul crește cu circa 0,4-0,5 mm, cu variații mai importante în urma seismelor medii și mari, care pot determina creșterea mai accentuată a vârfului și adâncirea văilor. Acest din urmă proces – adâncirea văilor din Munții Vrancei, este și el unul continuu, în fiecare an văile scufundându-se cu 10-20 de metri. Totul face ca zona Munților Vrancei să fie una atipică, unică și excepțional de spectaculoasă.
1. Prezentare:
Ziua 1 (09.10.2021)
În dimineaţa zile de 09.10.2021 (ora se va stabili ulterior) ne vom întâlni în oraşul Covasna, de unde vom lua drumul către comuna Comandău. Ajunşi în Comandău, ne vom lua rucsacii în spate şi vom aborda traseul către Vf. Lăcăuți. Traseul are o distanţă de 6,5 km (strict pe o urcare uşoară continuă) pe care îi vom străbate în aproximativ 3 ore. Odată ajunşi pe Vf. Lăcăuți, ne vom monta corturile apoi ne vom bucura de panorame incredibile asupra vârfurilor Goru, Penteleu, chiar şi Ciucaș. Având în vedere faptul că ne aflăm în mijlocul anotimpului de toamnă, ne vom bucura de explozia de culori pe care acest anotimp o să ne-o prezinte în faţa ochilor.
Ziua 2 (10.10.2021)
În dimineaţa zilei de 10.10.2021 ne vom trezi la o oră stabilită. După ce ne vom strânge corturile vom aborda traseul către Vf. Goru. Traseul este unul sălbatic care se întinde pe o distanţă de 6 km. Ajunşi pe vârf ne vom bucura de panorame incredibile de toamnă asupra Munţilor Vrancei dar şi a Buzăului. Vf. Goru este extrem de sălbatic şi foarte impunător în zonă, sălbăticia lui putându-se vedea chiar de pe Vf. Lăcăuți.
La întoarcere către autoturisme vom aborda acelaşi traseu făcut în prima şi a doua zi.
2. Echipament obligatoriu:
– Bocanci de munte și rucsac.
– Haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.(aceste aspecte le vom discuta și la telefon după formarea grupului având în vedere faptul că evenimentul se întinde pe 4 zile)
– fes și manuși;
– lanternă frontală și baterii de rezervă;
-trusă medicală ;
-pelerină ploaie;
-baterie externă;
-haine de schimb;
-un polar;
-rucsac de 50-60 litri minimi;
-geacă;
-pentru cort: sac de dormit specific sezonului (ATENȚIE!! nu de vară, recomandăm saci de dormit confort 0 grade), izopren sau saltea.
3. Echipament recomandat:
– beţe de trekking;
– spray de urși (ghizii vor avea asupra lor, dar dacă dvs. aveți, vă recomandăm să le luați);
4. Provizii obligatorii:
apă, fructe uscate și/sau dulciuri și/sau batoane energizante, sandwich precum și alte alimente pe care dvs. le considerați bune pentru o asemenea excursie. Aprovizionarea alimentelor se va face ținând cont de durata evenimentului.
5. Locuri disponibile: 20
6. Alte informații le găsiți în linkul de mai jos
Link eveniment: https://www.facebook.com/events/338312071270492
sursă foto și text: Vrancea