Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Consiliul Local discută PUZ-ul viitorului Campus profesional integrat, liceal și universitar din Focșani

Consilierii locali vor da avizul final pentru proiectul PUZ-ului viitorului Campus profesional integrat, liceal și universitar din Focșani. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local care va avea loc astăzi se află proiectul de hotărâre privind aprobarea Raportului Informării și Consultării Publicului privind documentația P.U.Z. și aprobarea Planului Urbanistic Zonal „PUZ – campus profesional integrat, liceal și universitar, județul Vrancea”.

Investiția Consiliului Județean Vrancea urmează să fie realizată cu fonduri din PNRR pe un teren de 21 mii metri pătrați situat lângă viitoarea autogară care va fi construită în zona de Sud a Municipiului Focșani, un terminal intermodal care va avea inclusiv zonă park&ride și parcări supraterane. Acestea sunt proiecte ale Primăriei Focșani, inițiate de primarul Cristi Misăilă. Tot în această zonă va fi construit un cartier de blocuri ANL atât pentru personalul medical din sistemul de sănătate cât și pentru ceilalți tineri din Municipiul Focșani.

Campusul școlar și universitar va include 4 corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, care va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie. Suma care va fi accesată din fonduri europene este de peste 100 milioane lei.

Campusul profesional integrat va fi gestionat de Consorțiul pentru învățământ dual format din: Consiliul Județean Vrancea, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea din București, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani, SC Simiz Fashion SRL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?