Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Rugby – Doi foști juniori ai LPS Focșani în Lotul României pentru Cupa Mondială

 

  • Cei doi sunt Andre Gorin (Andrei Gorcioaia) și Alexandru Savin; al treilea, Marius Antonescu, nu este în lot din motive medicale

 

          La 9 septembrie, Naționala României va debuta la Cupa Mondială din Franța, cu partida pe care o va disputa, în Grupa B, în compania Irlandei, la Bordeaux. După care va întâlni tot la Bordeaux, la 17 septembrie, Africa de Sud, la 30 septembrie, Scoția și la 8 octombrie Tonga, ambele jocuri, la Lille.

În Lotul României pentru competiția mondială se află și jucători formați la LPS Focșani, la excepționala școală a lui Viorel Ion: Andre Gorin (Andrei Gorcioaia) și Alexandru Savin. Cei doi fac parte din generații diferite, dar ambii s-au impus în rugbiul de mare performanță după junioratul cu rezultate remarcabile de la Focșani. Alexandru Savin este pilier și component al Stelei București iar Andre Gorin este flanker, jucătorul lui  RC Hyères Carqueiranne La Crau, în Franța. Succes, Alex Savin, succes, Andrei Gorcioaia! Hai România!

În Lotul lărgit s-a aflat un al treilea fost junior al Focșaniului, Marius Antonescu, neinclus în lotul pentru Franța din motive medicale. Însă așa cum precizează site-ul FR Rygby.ro, ”toți sportivii care nu au fost selecționați în lotul de 33 și se vor recupera în timp util vor rămâne la dispoziția staffului tehnic pe toată perioada Cupei Mondiale”. Ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca și excelentul și experimentatul jucător de linia a II-a să intre pe teren pentru România la Cupa Mondială!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?