Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Două drumuri județene vor fi reabilitate cu finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că a semnat ieri la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, împreună cu ministrul Adrian-Ioan Veștea, două contracte de finanțare pentru modernizarea a două drumuri județene. Valoarea celor două investiții este de 54 de milioane de lei, iar finanțarea este asigurată în cadrul Programului Național de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”.

Consiliul Județean Vrancea a obținut finanțare pentru proiectul de modernizare a DJ 204G pe sectoarele Rădulești-Biliești, Suraia-Boțârlău și în intravilanul satului Boțârlău. Drumul județean va fi reabilitat și modernizat pe o lungime totală de 8,35 km, valoarea finanțării fiind de 32.260.707 lei. Durata de realizare a investiției este de 2 ani, plus 5 ani garanţia de bună execuţie a lucrărilor.

Al doilea contract de finanțare semnat ieri este pentru modernizarea DJ 204 D sector Suraia-Vulturu și sector Maluri-Maluri, pe o lungime totală de 9,55 km, obiectiv de investiții aflat în derulare. Consiliul Județean Vrancea va primi o finanțare în valoare de 21.699.687 lei. „Am semnat astăzi (miercuri – n.r.) la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, împreună cu ministrul Adrian-Ioan Veștea, două contracte de finanțare importante pentru modernizarea drumurilor județene, în cadrul Programului Național de Investiţii ”Anghel Saligny”. Modernizarea drumurilor județene este o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și sunt convins că aceste proiecte, pentru care este asigurată finanțarea, vor îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din aceste localități“, a declarat președintele Cătălin Toma.

1 COMENTARIU

  1. Drumul judetean Mircesti-Ciuslea-Strajescu-Doaga cand se va reabilita ? La iesire din Ciuslea spre Strajescu a fost un pod luat de ape din 2005. De atunci se circula printr-un vad (groapa). Chiar nu a vazut nimeni de atatea ani de la Consiliul Judetan Vrancea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?