Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire se depun până la mijlocul lunii octombrie


Cererile și declarațiile pe proprie răspundere pentru obținerea  ajutoarelor pentru încălzirea locuinței trebuie depuse până la mijlocul lunii octombrie. Termenul legal pentru depunerea cererilor este 15 octombrie, care cade într-o duminică, motiv pentru care trebuie depuse până pe 13 octombrie. Familiile sau persoanele singure cu venituri reduse, care nu își pot permite achitarea în întregime a cheltuielilor de încălzire în sezonul rece, pot să solicite de la stat un ajutor de încălzire, sub forma unei sume de bani, care să-i ajute să plătească o parte din aceste cheltuieli.
Potrivit prevederilor din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 70/2011 cu privire la măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cererile pentru acordarea acestor bani se pot depune, în principiu, până la mijlocul lunii octombrie, dacă solicitantul vrea să obțină ajutorul pentru tot sezonul rece. Potrivit actului normativ, cererea poate fi depusă însă oricând, în perioada 1 noiembrie – 31 martie, până la data de 20 a fiecărei luni. Spre exemplu, dacă un solicitant depune cererea până pe 20 decembrie, primește ajutorul începând cu luna decembrie. Dacă cererea este depusă după data de 20 a lunii decembrie, ajutorul este acordat începând cu luna ianuarie.
Solicitanții neracordați la ENET trebuie să se adreseze cu o cerere primăriei de domiciliu, iar cei racordați la sistemul centralizat de încălzire la ENET Focșani. „Noi primim aceste cereri la Oficiul Comercial și le transmitem către Primărie. Oricum, începând cu data de 1 octombrie, se pot acorda ajutoarele de încălzire”, a spus directorul ENET, Manole Merchea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?