Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Victor Ponta, după reuniunile USL din Deltă: Am trecut cu bine testul solidarităţii şi unităţii


   Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Murighiol, după terminarea ședinței reunite a Comitetelor Executive ale PSD și PNL, că testul solidarității și unității în Uniune a fost trecut cu bine și că rațiunea, bunul simț și interesul comun au avut întâietate. „Am trecut cu bine testul solidarității și al unității în cadrul USL. Ne-am întrebat de multe ori de ce trebuie să demonstrăm încă o dată că suntem uniți și solidari – pentru că în România exista o tradiție negativă a alianțelor și când am spus și domnul Antonescu și eu și domnul Cosntantin că se schimbă ceva în România și că putem fi parteneri onești și corecți și putem să câștigăm toți din această alianță și poate să câștige România, mulți nu ne-au crezut”, a spus Ponta.
   Liderul PSD a precizat că USL a reușit să finalizeze negocierile și că va avea candidați comuni și la alegerile parlamentare. „De fiecare dată când s-a pus problema că nu putem să avem candidați comuni la locale, am avut și am câștigat alegerile, că nu putem să avem un Guvern comun, am câștigat în Parlament și avem un Guvern comun, că nu se poate să avem candidați comuni la parlamentare, am încheiat discuțiile, avem candidați comuni la parlamentare”, a spus Ponta.
   Președintele PSD a ținut să le mulumească tuturor colegilor săi din USL pentru înțelegerea acordată în cadrul negocierilor, el arătând că rațiunea, bunul simț și interesul comun au primat. „Le mulțumesc tuturor colegilor mei liberali, conservatori, dar și colegilor mei de partid, care s-au lăsat greu convinși, ca și cei din toate celelalte părți, dar încă o dată rațiunea, bunul simț și interesul comun au avut întâietate”, a mai spus Ponta. El a precizat că negocierile au fost validate de CExN al PSD cu unanimitate de voturi, în timp ce forul de conducere omolog din cadrul PNL a validat negocierile cu un vot împotrivă și o abținere.
   Președintele PSD, Victor Ponta, a susținut, că odată cu reuniunile USL din Deltă, se termină faza negocierilor privind colegiile care revin fiecărei formațiuni din Uniune la parlamentare, el arătând că de luni se va întoarce la munca executivă. „Gata cu negocierile. De luni, practic, ne reîntoarcem – cei care suntem în zona executivă – la munca executivă, care va reprezenta, în mod sigur, unul din argumentele noastre principale pe 9 decembrie, iar restul colegilor noștri, la campania electorală. (…) Precizăm încă o dată, vrem să schimbăm regimul Traian Băsescu și putem să guvernăm, de data aceasta nu pentru șase luni sau șapte luni, ci pentru cel puțin patru ani”, a spus Ponta.
   El și-a manifestat convingerea, căpătată în urma finalizării negocierilor din USL, că această alianță politică va câștiga majoritatea absolută în viitorul Legislativ. „Acum într-adevăr sunt convins că USL va avea majoritatea absolută în Parlament și va avea ocazia, oferită de oameni, de a duce mai departe ceea ce a început în această perioadă și să pună în aplicare cele mai importante proiecte ale sale”, a spus Ponta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?