Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Salvaţi Copiii: Doar 48% dintre părinţii care lucrează în străinătate petrec concediul cu copiii rămaşi în România

Mai puţin de jumătate (48%) dintre părinţii care lucrează în alte ţări vin să îşi petreacă concediul de vară cu copiii lor rămaşi în România, potrivit unui sondaj realizat de organizaţia Salvaţi Copiii în rândul beneficiarilor programului dedicat copiilor cu părinţii plecaţi din ţară. O treime (36%) dintre părinţi nu pot veni în ţară, iar 15% nu erau încă decişi. Principalele ţări în care lucrează mamele sunt Italia (21%), Spania (17%) şi Austria (12%), iar taţii – în Germania (24%), Italia (22%) şi Marea Britanie (14%).

Unul dintre motivele majore pentru care părinţii nu pot veni în concediul de vară în România este lipsa banilor pentru drumul până în ţară. Cei mai mulţi dintre copii (45%) vorbesc cu părintele plecat zilnic, 10% – de câteva ori pe zi, 32% – o dată la două-trei zile, 7% – o dată pe săptămână, iar 7% de câteva ori pe lună sau mai rar.

Salvaţi Copiii România, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră, lansează, pentru al treilea an consecutiv, o serie de activităţi de informare pentru părinţii care revin în România în perioada vacanţei de vară cu privire la efectele negative pe care plecarea lor le poate avea asupra dezvoltării copiilor şi la importanţa menţinerii comunicării. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?