Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Distracţie cu celofanul pe derdeluş


   Zăpada căzută din abundență săptămâna trecută este un prilej de mare bucurie pentru tinerii și copiii din comuna Bordești. Profitând din plin de stratul foarte mare de nea, aceștia și-au făcut o pârtie specială, la ieșirea din comună spre Tîmboiești, pe care se dau folosind… celofanul. 
De multe ori, ei au și musafiri, pe tinerii din Tîmboiești. „Am venit cu toată gașca aici. E tare de tot. Pentru noi este un mod plăcut de a petrece timpul liber. Noi nu am fost la școală săptămâna care a trecut și acum avem și săptămâna noastră de vacanță, așa că avem timp suficient de distracție. Pentru noi copilăria la țară este frumoasă și ne-o petrecem la fel de frumos. Zilele următoare vom face o pârtie pentru sănii și vrem să facem trenulețul. Dacă zăpada va fi bună, o să ridicăm și un om de zăpadă cât se poate de mare. Cine vrea să se distreze pe cinste să vină la noi, la Bordești”, ne-a spus Aura, o elevă de la Tîmboiești. 
    „În fiecare după amiază e cineva acolo și se trage pe zăpadă. Asta e bucuria zăpezii. Deși am așteptat-o înainte de Crăciun, este binevenită și acum și ne dorim să țină până în martie! Am profitat de zăpada așternută și am ieșit cu mai mulți de la noi, din sat, la săniuș. Cum nu prea era de sanie unde am hotărât să ne dăm, am adus fiecare de acasă celofan și am făcut o pârtie de mai mare dragul. Dacă la început ne mai opream prin mărăcini și alte tufișuri, acum am format un traseu cum este cel de bob, este o nebunie”, a spus și Petruț Crăciun, la rându-i elev. 
     În unele zile, la săniuș au fost și profesorii. Cei tineri, ce-i drept. „Prima dată ne-am dat în ziua în care a nins. A fost deosebit de frumos. Au fost cu noi și domnii profesori mai tineri și ne-a plăcut tare mult. Un domn profesor a cumpărat un celofan foarte mare și intră vreo 10 persoane pe el. Se mai întâmplă să se răsturnăm, dar e plăcut. Așa ținem și noi minte mai mult clipele frumoase ale copilăriei”, a spus Andrei Trandafir. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?