Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Focșani. Încep lucrările de reabilitare și modernizare la blocurile de pe strada Revoluției

Ziua și ședința la Consiliul Local Focșani, aleșii locali fiind din nou solicitați să dezbată câteva proiecte, după extraordinara de luni. Cum câteva proiecte nu au mai avut „loc” luni pe ordinea de zi, ieri, într-o altă ședință extraordinară, au fost votate două proiecte, respectiv unul pentru aprobarea extinderii de spațiu pentru trei familii, iar altul privind aprobarea repartizării unor locuințe de necesitate pentru cinci familii. Ambele proiecte au fost inițiate de consilierii locali PNL Livia Silvia Marcu, Liviu George Macovei, Victor Dumitru și Ionel Costea. Nu au fost însă prea mari discuții, majoritatea consilierilor fiind prezenți la ședință virtual vorbind, online, așa că totul s-a încheiat rapid, în puțin peste 8 minute.

Ca să explicăm totuși ceea ce n-au mai fost interesați să detalieze aleșii pe „live”, primul proiect viza mutarea familiilor în cauză din imobilul de locuințe sociale situat în strada Revoluției nr. 16, bl. C2, partea nereabilitată, în imobilul de locuințe sociale situat în strada Revoluției nr. 16, bl. C2, partea reabilitată, aceasta presupunând și faptul că, de la 20,65 de metri pătrați, beneficiarii vor trece la 40,23 mp. „Având în vedere semnarea contractului de proiectare și execuție privind proiectul „Reabilitare și modernizare locuințe sociale din strada Revoluției nr. 16 și 17, amenajarea unor spații de agrement”, se impune eliberarea în regim de urgență a locuințelor (…), motivat de faptul că acestea urmează a fi predate către constructor pentru începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare, blocuri ce nu pot fi locuite pe perioada derlării acestor lucrări de renovare”, se detalia în documentație.

Pe de altă parte, mutarea celor cinci familii în imobilul din Focșani, strada Albinei nr. 18 are legătură cu același proiect care se va derula la blocurile de pe Revoluției. Familiile vor fi găzduite astfel în camere de pe strada Albinei, camere care au suprafețe cuprinse între 13,97 mp și 24,66 mp. „(…) locuința de necesitate este destinată cazării temporare a persoanelor și familiilor ale căror locuințe au devenit inutilizabile ca urmare a lucrărilor de reabilitare ce nu se pot efectua în clădiri ocupate de lucrări”, se explică în actele din spatele proiectului, în condițiile în care imobilul de pe Albinei a fost clasificat locuință de necesitate tot prin hotărâre de consiliu local.

Nivelul chiriei pe care o va plăti beneficiarul repartiției pentru o locuință de necesitate se stabilește odată cu încheierea contractului de închiriere, aceasta urmând a fi calculată în conformitate cu prevederile Legii locuinței 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu prevederile HG 310/2007 pentru actualizarea tarifului lunar al chiriei (lei/ mp) practicat pentru spațiile cu destinația de locuințe aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale ale acestuia”, se mai preciza în documentație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?