Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

ULTIMA ORĂ! VIDEO:Rupere de nori și grindină la Adjud; din această seară, Cod galben de ploi pentru toată Vrancea


Străzile din municipiul Adjud au fost inundate în această seară, în urma unei cantități impresionante de precipitații căzute într-un timp foarte scurt. Ploaia a fost însoțită de vânt puternic, dar și de grindină. 

„A plouat timp de 20 de minute intens. În același timp, a dat și grindină de dimensiuni mari și pentru un timp îndelungat. Practic, în 10 minute municipiul Adjud a fost acoperit de gheață de 3-5 centimetri. De asemenea, a plouat atât de tare încât sistemul de canalizare nu a făcut față in unele zone iar apa a avut peste 20 centimetri înălțime pe strada. Nu au fost reclamate situații deosebite, ceea ce știm în acest moment este că avem câteva beciuri și curți inundate. În acest moment se află pe teren o echipă de la Departamentul pentru situații de urgență din cadrul primăriei pentru a evalua pagubele produse de ruperea de nori, care cu siguranță sunt mult mai mari”, a precizat viceprimarul municipiului Adjud, Leonardo Claudiu Cristea. 
 

Sursa foto – https://www.facebook.com/robii.robert11?ref=br_rs

Din această seară, Cod galben de ploi pentru toată Vrancea

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie 
Intervalul : 26 iulie, ora 20 – 27 iulie, ora 20
Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ
ATENÅ¢IONARE METEOROLOGICÄ‚
COD GALBEN
      În intervalul menționat, în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și punctiform 50…60 l/mp.
Notă: Astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) și în zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) și în cursul nopții de joi spre vineri (27/28 iulie).
În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?