Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Anders Breivik şi-a cumpărat o parte din arsenal de pe eBay


Norvegianul Anders Behring Breivik, care a recunoscut că a comis atacurile din 22 iulie din Norvegia, și-a procurat o parte a arsenalului pe eBay, de la furnizori britanici, relatază Sunday Telegraph. Ziarul britanic, care afirmă că a avut acces la o listă a tranzacțiilor online efectuate de Breivik în ultimele luni, relatează că acesta a cumpărat, în noiembrie, circa 500 de grame de sulf de la un distribuitor din Enfield, folosind un cont e-Bay cu numele de utilizator andrewbrei.
Norvegianul a cumpărat, prin intermediul aceluiași site, și unelte și diferite echipamente de la furnizori britanici, inclusiv o mască respiratorie și o salopetă de protecție de la un profesor universitar din Birmingham, stabilit în Statele Unite. Breivik a cumpărat online și o armă și accesorii pentru aceasta, de la furnizori din China și Statele Unite. „Reacția mea când am auzit ce a făcut a fost de șoc și oroare, dar atunci când Sunday Telegraph a anunțat că am fost implicat fără să vreau, șocul și oroarea s-au multiplicat de zece ori”, a declarat un furnizor britanic care i-a livrat substanțe chimice lui Breivik.
Poliția britanică a refuzat să comenteze informațiile, precizând numai că se află în legătură cu anchetatorii norvegieni.

Agenția poloneză pentru securitate internă (ABW) a anunțat luni că Breivik a cumpărat și din Polonia, pe Internet și legal, substanțe chimice care pot fi folosite pentru producerea de explozibili.
Anders Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că este autorul atacului cu bombă din centrul capitalei norvegiene și al atacului armat din insula Utoeya, soldate cu 77 de morți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?