Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Accidente, incendii, îndepărtarea unui roi de albine și a unui copac căzut – peste 90 de situații de urgență gestionate de pompierii vrânceni în minivacanța de Rusalii

În perioada minivacanței prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și a Rusaliilor, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD au fost la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat. Astfel, în perioada 01 – 06 iunie 2023, ora 08:00 pompierii vrânceni au executat 93 misiuni.

 Acordarea primului ajutor calificat:

Echipajele SMURD au intervenit în 64 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

 Incendii:

De asemenea, în perioada menționată au fost înregistrate 5 misiuni pentru stingerea incendiilor, dintre care 2 incendii care au afectat locuințele populației, 1 incendiu izbucnit în urma efectului termic la un mijloc de transport și 2 incendii de vegetație uscată.
Cele mai relevante situații s-au produs marți, 06 iunie, imediat după miezul nopții. (n.r. un incendiu în care un bărbat de 68 de ani și-a pierdut viața, la Slobozia Ciorăști DETALII AICI (LINK!) și un incendiu în care un tir plin cu granule de polistiren a luat foc pe DN2 E 85,  la Bizighești DETALII AICI (LINK!).

 

 Accidente:

În perioada acestei minivacanțe echipajele de descarcerare au intervenit la 2 evenimente rutiere în localitățile Dumbrăveni și Golești.
În data de 1 iunie a.c., echipajul de descarcerare din cadrul Punctului de Lucru Dumbrăveni a intervenit la un accident rutier, care a avut loc pe DN2 E85, pe raza comunei Dumbrăveni. Pompierii au acționat pentru extragerea unei persoane rămasă blocată într-un autoturism. Ulterior, victima a fost predată unui echipaj aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.
Sâmbătă, 03 iunie, 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, au intervenit cu 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe DN2 E85, pe raza localității Golești. Pompierii au acționat pentru decuplarea bornelor la autoturismele implicate în evenimentul rutier, în urma căruia, din fericire, nu au rezultat persoane rămase încarcerate.

 Alte misiuni:

Totodată, echipajele pompierilor militari s-au aflat în Piața Unirii din municipiul Focșani și în Crângul Petrești pentru asigurarea măsurilor de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență, ocazionate de evenimentele cultural-artistice organizate de Ziua Internațională a Copilului.
Celelalte situații de urgență au constat în: 2 misiuni pirotehnice, 2 intervenții pentru îndepărtarea unor elemente desprinse din acoperișurile unor imobile, 1 intervenție pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil, 1 intervenție pentru îndepărtarea unui roi de albine, 1 deblocare a unei uși de acces, 8 activități de recunoaștere în teren și asigurarea zonelor pentru prevenirea unor situații de urgență.
Au fost 3 cazuri în care, cu toate că a fost solicitată prezența echipajelor de pompieri, nu a mai fost necesară intervenția acestora sau situațiile de urgență nu au fost confirmate.

Foarte important! Dat fiind numărul și diversitatea misiunilor din această perioadă, la care au intervenit echipajele pompierilor militari, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?