Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

FOTO: Aurel Hărăbor, om de afaceri din Suraia, îi adresează o Scrisoare deschisă președintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma

Scrisoare deschisă către:

Consiliul Județean Vrancea,

Domnului președinte Cătălin Toma,

Domnule Președinte,

Doresc să vă aduc la cunoștință o situație de îngrădire abuzivă a activității comerciale și de transport îndreptată în mod vădit împotriva societății pe care o administrez pe raza comunei Suraia, dar cu repercusiuni negative atât asupra întregii comunități, a colaboratorilor noștri și nu în ultimul rând asupra bugetelor comunei Suraia și C.J. Vrancea.

De curând, Consiliul Local Suraia a votat un proiect de Hotărâre Locală inițiat de primarul comunei, prin care s-au stabilit limite de tonaj pe drumuri comunale, dar și porțiuni din drumul județean DJ 204D.

Conform HCL din 27.02.2023 a fost restricționată circulația cu limitare de tonaj pe sectorul de drum comunal strada Școala Veche, dar panoul montat pe strada Crinului extinde această restricție pe DJ 204D doar la ieșirea din strada Crinului în condițiile în care această restricție nu există pe acest drum pe sectorul Vadu Roșca și intersecția dintre DJ 204D cu strada Școala Veche din interiorul comunei Suraia.

Un alt aspect foarte important îl reprezintă faptul că ruta ocolitoare pusă la dispoziție prin aceeași HCL tranzitează mai multe proprietăți private și astfel traficul greu este direcționat pe un drum inexistent dinspre DJ 204D către DJ 204G și invers, situație exemplificată în Anexa 1.

Având în vedere cele menționate mai sus considerăm că sunt încălcate flagrant:

1) Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

2) Art. 44 – Dreptul de proprietate privată din Constituția României

3) Legea administrației publice locale

Această situație v-a fost adusă la cunoștință zilele trecute pe adresa de e-mail a Consiliului Județean Vrancea și încă nu am primit nici un răspus. Vă aducem la cunoștință faptul că această situație aduce prejudicii însemnate companiei pe care o administrăm și fiecare zi de întârziere reprezintă un pas în plus către falimentul unei companii cu număr însemnat de angajați.

Va adresăm această scrisoare întrucât este afectată circulația pe două drumuri care aparțin administrației județene pe care o conduceți și credem că revine în atribuțiile Consiliului Județean Vrancea să dispună analizarea situației și înștiințarea tuturor instituțiilor implicate pentru a stopa abuzurile făcute de Administrația Locală a comunei Suraia.

Vă mulțumesc!

Hărăbor Aurel

MARGTIC GRUP SRL SURAIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?