Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Şcoala Bordeşti va reprezenta Vrancea la faza pe țară la rugby tag

Echipa de rugby tag gimnaziu de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti, este din nou campioană, de data aceasta zonală și va merge să reprezinte zona de Sud – Est a României (județele Galați, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea și Vrancea) la faza finală pe țară. Elevii de la Bordești au câştigat locul I, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, etapa de zonă, desfășurată sâmbătă 6 mai, pe stadionul Municipal din Buzău, unde au participat cele mai bune echipe de profil din județele Galați, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea și Vrancea. Școlarii de la Bordești sunt pregătiți de profesorul de educație fizică și sport Aurel Șelaru, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Înainte de a ajunge la ISJ, profesorul Aurel Șelaru a introdus rugby tag în rândul disciplinelor sportive predate în ora de educație fizică și astfel a reușit să obțină performanțe sportive deosebite an de an cu elevii de la Bordești. Anul acesta a câștigat din nou locul I pe județul Vrancea și calificarea la etapa zonală, unde au luptat pentru cea mai înaltă poziție pe podium și iată că au reușit. Din echipa de la Bordești au făcut parte următorii jucători: Aurelian Vlad, Cristian Mihail Marinescu, Marian Stejar, Matteo Iancu, Octavian Nițu, Iulia Mădălina Tocilă, Cătălina Asănache, Andreea Encea și Georgian Sandu. „Am demonstrat că acolo unde există implicare, dăruire și muncă, rezultatele se văd. Mulțumesc elevilor mei de care sunt foarte mândru, părinților care ne sunt alături, directorului Daniela Burducea pentru sprijin, colegilor cadre didactice de la școală, autorităților locale, consilieri locali, primarului Adrian Gavrilă, familiei mele care tolerează plecările la competiții, dar și tuturor celor care ne sunt alături cu adevărat! Împreună facem lucruri bune pentru tânără generație! Anul trecut am promis că vom obține locul locul I la zonă și așa a fost. Elevii au luptat până la ultima secundă și au câștigat. Asta e valoarea lor, asta e valoarea noastră. Mândri că suntem bordeșteni, mândri că suntem vrânceni. Sus Bordești! Sus Vrancea!”, a precizat profesorul Aurel Șelaru.

De menționat că fază pe țară se va ține în perioada 18-20 mai la Târgoviște, iar pentru acest lucru este nevoie de sprijin logistic privind documentele de participare la competiție, dar și financiar pentru deplasare, cazare, masă și cheltuieli privind asistența medicală și arbitrajul. Iată că acolo unde se muncește, iar elevii sunt dornici de a face performanță, lucrurile se văd și asta în situația elevilor din mediul rural care nu de fiecare dată au la dispoziție toate resursele necesare fie materiale, fie finaciare, așa cum se întâmplă la oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?