Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Punctele de lansare a rachetelor antigrindină sunt pregătite pentru intervenții

Specialiștii de la Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Vrancea sunt pregătiți să intervină în sezonul acesta pentru combaterea căderilor de grindină. Sâmbătă, 15 aprilie, a început sezonul de combatere a căderilor de grindină, iar UCCG Vrancea asigură, cu 20 puncte de lansare, protecția culturilor agricole în județele Vrancea (12) și Galați (8). Punctele de lansare a rachetelor antigrindină din Vrancea se află în localitățile Sihlea, Milcovul, Bordeasca Veche, Vulturu, Panciu, Bolotești, Varnița, Țifești, Ruginești, Vîrteșcoiu, Urechești și Vânători. La nivelul județului Galați sunt operaționale punctele de lansare de la Poiana, Nicorești, Tg. Bujor, Cuca, Corni, Drăgușeni, Ghidigeni și Băneasa.

UCCG Vrancea se va dezvolta în acest an cu încă 10 puncte de lansare a rachetelor antigrindină ce vor forma Grupul de Combatere Matca, cu 9 puncte de lansare în Galați și 1 în Vrancea.
De asemenea, în acest an au fost alocate fondurile necesare de la bugetul de stat
pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru înființarea celor două unități de creștere a precipitațiilor dar și pentru realizarea testelor experimentale pentru stimularea precipitațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?