Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

AJOFM derulează proiectul „CompEtent”


   Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea implementează, în calitate de partener, proiectul „CompEtent – Dezvoltarea competențelor angajaților SPO pentru creșterea Calității și Eficienței serviciilor furnizate”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin POSDRU și se derulează în perioada 6 ianuarie 2014 – 6 iulie 2015, beneficiar fiind AJOFM Vaslui, în parteneriat cu AJOFM-urile din Vrancea, Botoșani, Timiș, Argeș, Bacău,  Buzău, Tulcea, Asociația „Aproape de Tine” Iași, Asociația Comunitară de Unitate și Mediere Vaslui și SIVECO România SA București. „Proiectul își propune dezvoltarea de competențe specifice (de managementul proiectului, limba engleză, prelucrare și interceptare date pe piața muncii, consiliere profesională și mediere a muncii centrată pe nevoile clienților) la 160 de angajați ai SPO din regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud și Vest în vederea inițierii de acțiuni inovatoare de sprijinire a noilor forme de organizare și management ale SPO, inclusiv stabilirea de parteneriate internaționale, în cadrul unor programe complexe de formare autorizate. De asemenea, proiectul își propune implementarea, dezvoltarea și promovarea la nivel național a unui model inovator de dezvoltare de competențe pentru personalul SPO portal e-learning”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Prin participarea la proiect, persoanele care fac parte din grupul țintă își vor dezvolta și îmbunătăți competențele de planificare a proiectelor, vor participa la schimburi de experiență cu servicii de ocupare din două țări europene și vor stabili viitoare direcții de dezvoltare a parteneriatelor europene între specialiștii de pe piața muncii. Totodată, ei vor realiza un portofoliu de proiecte privind dezvoltarea de servicii de mediere a muncii, consiliere individualizată și centrată pe client, prognoze-analize privind evoluția pieței muncii la nivelul celor opt SPO partenere în proiect.
    Proiectul are o valoare totală de 7.952.100,74 lei din care valoarea acordată din FSE este de 5.964.075,55 lei, iar contribuția eligibilă a beneficiarului este de 1.988.025,19 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?