Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

VIDEO: CUP Focșani: Avem unul dintre cele mai mici prețuri din România la apa potabilă

Compania de Utilități Publice (CUP) SA Focșani, furnizor al serviciilor de apă și canalizare în județul Vrancea, figurează în a doua jumătate a ierarhiei tarifelor publicate de ANRSC în privința producerii, transportului și distribuirii apei potabile. Astfel, în clasamentul prețurilor practicate de operatori pentru serviciul de alimentare cu apă (unde tariful cel mai mare este 8,87 lei/mc, iar cel mai mic 3,09 lei/mc), CUP SA Focșani ocupă locul 28, având stabilit un tarif de 5,75 lei/mc.

Mai mult decât atât, în regiunea Sud-Est a României, CUP SA Focșani este la finalul clasamentului, situându-se pe locul 5 din 6 în ceea ce privește tariful la apă. Doar operatorul din Tulcea are un tarif mai mic decât cel vrâncean. „Facem precizarea că actualizarea tarifelor practicate de operatorii serviciilor de apă și canalizare din întreaga țară a fost făcută la 1 ianuarie 2023. Pe de altă parte, Focșaniul are una dintre cele mai performante Stații de Epurare Ape Uzate din țară, fiind un exemplu de bună practică în utilizarea metodei biologice. Ca o dovadă, precizăm că la Stația de Epurare, conform legii, cantitatea de amoniu ce trebuie să fie prezentă în apa epurată și descărcată în emisar n-ar trebui să depășească valoarea de 3 mg/l. La Stația de Epurare Focșani, apa epurată și descărcată în emisar conține 0.038 mg/l, în condițiile în care apa uzată intră în stație cu o cantitate de amoniu de 41.2 mg/l.“, se arată într-un comunicat remis presei de CUP SA Focșani.

În privința apei furnizate, dacă legea prevede ca nitrații să fie prezenți în limita a 50 mg/l, iar ONU recomandă mai puțin de 10 mg/l, CUP SA Focșani asigură o valoare de 7 mg/l.

TABELUL cu prețurile la apă poate fi consultat AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?