Laptopul 2 în 1 de la HP

0
125

Tehnologia evoluează destul de rapid, iar de la an la an apar modele noi din fiecare dispozitiv. Pe lângă îmbunătățirile la componente și la design, cu apariția fiecărei noi generații de tehnologie se schimbă uneori și modul de funcționare al dispozitivului. Câteodată unele schimbări sunt așa radicale încât produsul respectiv poate fi folosit pentru scopuri diferite.

Un astfel de dispozitiv este laptopul HP 2 în 1. În acest articol vei afla mai multe despre dispozitiv și despre specificațiile pe care acesta le are. De asemenea, vei citi și despre modurile de folosire și pentru ce fel de activitate este cel mai bine să îl folosești.

1. Caracteristicile generale

Pentru a putea oferi cât mai multe detalii despre caracteristicile dispozitivului, exemplul pe care îl vom analiza va fi Laptop HP 2 în 1 Spectre x360 14-ea1011nn. Acest laptop este dotat cu un procesor Intel i7 1195G7 cu arhitectură Tiger Lake. Dispune de un număr de 4 nuclee, cu o frecvență nominală de 2.9 GHz și până la 5 GHz în modul Turbo Boost. Procesorul are o placă video integrată Intel Iris Xe Graphics. Această configurație îl face potrivit pentru munca de birou și pentru proiecte școlare. De asemenea, este foarte potrivit pentru a face design grafic datorită ecranului. Balamalele ecranului îi permit să facă o rotație completă de 360 de grade, astfel dispozitivul poate avea aspectul unei tablete. Laptopul are ecran tactil, prin urmare se poate desena sau scrie pe el cu un creion predestinat acestui gen de activitate. Diagonala de 13.5 inch îl face să fie atât un laptop cu un ecran suficient de mare, cât și o tabletă pe care poți vedea foarte ușor detaliile. Rezoluția maximă disponibilă afișajului este 1920 x 1280. Tehnologiile de care dispune ecranul sunt IPS și Anti-Reflective. Caracteristica Adaptive Color ajustează culorile ecranului în funcție de mediul ambiant pentru a crea imagini pline de culori vii și nuanțe accentuate.

Dispozitivul este dotat cu 16 GB de memorie RAM, care sunt suficienți pentru orice fel de program, dar și pentru a rula mai multe programe deodată. Funcționează în condiții perfecte și când este conectat la mai multe ecrane, cu mai multe ferestre deschise. Pentru a facilita multiple aplicații rulate deodată, acest laptop HP are un SSD cu 512 GB disponibili.

Pe partea de multimedia, dispozitivul are în dotare o cameră HD, care oferă calitate ridicată a imaginii chiar și în cadrele cu lumină mai slabă. De asemenea, dispune și de difuzoare stereo marca Bang & Olufsen cu tehnologie Audio Boost. Are și un cititor de amprentă care permite deschiderea laptopului fără a introduce parola și senzor pentru lumină ambientală. Are un port pentru USB, un cititor de carduri SD și conexiunea wireless și bluetooth incorporate.

Laptopul HP Spectre este potrivit pentru drumurile zilnice la birou deoarece cântărește doar 1.34 kg. Fiind atât de ușor, nu va fi incomod să îl transporți, oricare ar fi destinația. Bateria are o autonomie de 17.15 h, așadar nu va fi o problema dacă uiți încărcătorul acasă, pentru că bateria va rezista unei zile întregi de muncă fără probleme.

Laptopul are un aspect minimalist, iar singura culoare disponibilă este argintiu. Este subțire, iar spațiul disponibil este foarte bine folosit. Tastatura acoperă toată lățimea dispozitivului și are opțiunea de a fi iluminată. Totuși, îi lipsește secțiunea din dreapta în care se află de obicei al doilea set de numere, însă asta nu afectează cu nimic utilitatea dispozitivului. Touchpad-ul acceptă gesturi de atingere multiple, prin urmare îl poți folosi la potențialul maxim, chiar dacă nu ai achiziționat un mouse.

Principalul avantaj al acestui model de laptop HP este posibilitatea de a-l transforma în tabletă. Este foarte bun pentru a crea prezentări, dar și pentru a face schițe cu creionul pe ecran. Prețul este puțin mai piperat, însă dacă ești o persoană dinamică și îți dorești atât un laptop, cât și o tabletă, acest model este perfect pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here