Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Haideți să „Dăruim de Crăciun‟ alături de Comunitatea 4×4 din Vrancea!

În urmă cu mai bine de 15 ani, un vrâncean inimos și-a propus să aducă un strop de bucurie în casele celor mai puțini norocoși dintre noi. Adunând în jurul lui oameni cu suflet mare, atât din Vrancea, cât și din alte colțuri ale țării, vrânceanul al cărui nume este Marius Constantin a ajuns în prezent să desfășoare două campanii umanitare, de Paști și de Crăciun. Astăzi vom vorbi despre campania umanitară „Dăruim de Crăciun‟ a cărui motto este „Acolo unde nu ajunge Moș Crăciun, ajungem noi‟.

Anul acesta, în pragul sărbătorilor de iarnă, prietenii Comunității 4×4 din Vrancea și-au propus să ajungă la câteva zeci de familii din Jariștea, Păunești, Verdea, Răcoasa, Mărăști, Broșteni, Andreiașu, Năruja, Nistorești, dar și la cămine și centre pentru copii și bătrâni din județ. „La umanitara din acest an ni se vor alătura și câțiva invitați speciali, prieteni ai Comunității 4×4 din țară, care vin să ajute Vrancea. Din cauza scumpirilor din ultima perioadă, am aflat că cel mai greu le este bătrânilor, motiv pentru care, anul acesta, Moș Crăciun va ajunge și la ei. Pachetele pe care ne-am propus să le facem vor conține produse alimentare de bază: zahăr, ulei, mălai, făină, pastă de tomate, paste făinoase ș.a.m.d., dulciuri, fructe, legume, produse de curățenie și igienă personală și jucării‟, spune Marius Constantin.

Moș Crăciun nu i-a uitat pe bunici

Toate campaniile umanitare ale Comunității 4×4 din Vrancea sunt bine documentate și atent organizate. Este o muncă de echipă realizată de oameni pasionați să facă bine. Sunt oameni care nu așteaptă nimic în schimb, însă primesc mai mult decât s-ar aștepta: bucuria de a ajuta pe cineva aflat în nevoie. Implicându-se ori de câte ori pot în comunitate și în societate, prietenii Comunității 4×4 din Vrancea au adunat de-a lungul timpului sute de povești. „Anul acesta am ajuns într-un cătun din Nistorești unde zărim o bătrânică trecută de 80 de ani, sprijinită într-un băț, într-o curte micuță. O întrebăm: «Mamaie, tu mai crezi în Moș Crăciun». Ezitând cumva, mamaia spune că ea crede, însă nu-și amintește să fi venit vreodată la ea. Am întrebat-o ce și-ar dori de la Moș Crăciun și mi-a spus: «Mi-aș dori grăunțe pentru cele două găini ale mele, niște tărâță, tot pentru ele și mâncare pentru cățel». Am întrebat-o ce și-ar dori pentru ea, și mi-a spus că: «Pentru mine, orice ar fi, e bun!». Motiv pentru care, în cadrul Umanitarei de Crăciun, vom merge și la această bunică‟.

Asemenea bunicuței de la Nistorești, sunt și alți copii, bătrâni și adulți care, atunci când sunt întrebați „Ce-ți dorești?!‟, nu știu ce să răspundă, fie pentru că nu i-a mai întrebat nimeni, fie pentru că au înțeles cumva că viața nu se rezumă la ce-și doresc pentru ei, ci la ce au în jur.

Un acoperiș de sărbători

Spiridușii lui Moș Crăciun, pasionați de Off road, și-au mai propus să facă o faptă bună în această perioadă. „Anul acesta, în mod excepțional, încercăm să ajutăm o familie cu doi copii cărora le plouă în casă. Cei doi părinți lucrează cu ziua și nu au reușit să strângă banii suficienți pentru un acoperiș nou. Este o casă bătrânească cu acoperiș din șindrilă care a putrezit. Alături de oameni din zonă și de prietenii noștri cu suflet mare, ne-am propus să punem umărul la treabă astfel încât această familie să aibă un acoperiș nou. Avem nevoie de materiale de construcție, în special tablă și scândură‟, spune Marius Constantin.

Aceasta este doar o mică parte a poveștii „Dăruim de Crăciun‟, iar dacă și tu vrei să fi parte din această campanie umanitară, poți lua legătura fie cu Marius Constantin (https://www.facebook.com/profile.php?id=100006696811226 ), fie cu prietenii Comunității 4×4 din Vrancea pentru a afla cum poți ajuta. „Sâmbătă, 17 decembrie a.c., Caravana 4×4 o să se pună în mișcare! Până atunci, se muncește. Moșul o să ajungă la copiii, bătrânii și familiile nevoiașe din zona de munte a județului Vrancea. Cei care vor să ni se alăture, sunt rugați să ne contacteze!‟, este mesajul transmis de Comunitatea 4×4 din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?