Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Papa Francisc a lansat un apel pentru un Crăciun „mai modest‟ şi pentru donaţii în favoarea Ucrainei

Papa Francisc i-a îndemnat miercuri pe credincioşi să „îşi reducă cheltuielile‟ ocazionate de celebrările şi cadourile de Crăciun pentru a face astfel economii care să fie donate locuitorilor din Ucraina, informează AFP şi Reuters. Suveranul pontif, care susţine cauza Ucrainei aproape la fiecare eveniment public la care participă după ce Rusia a invadat această ţară în luna februarie, a lansat acest apel la sfârşitul audienţei sale generale pe care o acordă la Vatican în fiecare săptămână în ziua de miercuri.

Fraţi şi surori, vă spun un lucru: se suferă atât de mult în Ucraina. Atât de mult. Şi aş vrea să atrag atenţia asupra următoarei sărbători a Crăciunului: este frumos să sărbătorim Crăciunul. Dar haideţi să ne reducem puţin cheltuielile de Crăciun‟, a declarat liderul de la Vatican.Haideţi să avem un Crăciun mai modest, cu cadouri mai modeste. Să trimitem ceea ce economisim poporului ucrainean, care are nevoie de ajutor: el suferă atât de mult, îi e foame, îi e frig, atât de mulţi oameni mor pentru că nu au medicamente sau un număr suficient de medici şi infirmiere‟, a adăugat papa Francisc în faţa credincioşilor reuniţi în sala Paul al VI-lea.

Suveranul pontif a lansat acel apel în contextul în care milioane de civili au de suferit din cauza celui mai mare conflict militar izbucnit în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial şi sunt afectaţi de întreruperi ale alimentării cu electricitate, căldură şi apă potabilă provocate de atacurile Rusiei asupra infrastructurilor ucrainene, într-o perioadă a anului în care se înregistrează constant temperaturi negative. Să nu uităm: Crăciunul, da. În pace cu Dumnezeu, da. Însă cu ucrainenii în inimile noastre. Să facem acest gest concret pentru ei‟, a adăugat papa Francisc. Într-o ceremonie publică oficiată la Roma, suveranul pontif nu a putut să îşi oprească lacrimile şi a plâns pentru prima dată în public în momentul în care evocat, încă o dată, „o Ucraină martirizată de război‟. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?