Soprana Diana Alexe, concert caritabil „Crăciun acasă, la Adjud”

0
1107

Soprana Diana Alexe, cetățean de onoare al Municipiului Adjud, va susține un concert caritabil în municipiul de pe Trotuș. Sub denumirea „Crăciun acasă, la Adjud” evenimentul va avea loc în data de 23 decembrie, începând cu ora 18:00, pe scena Casei de Cultură ”Tudor Vornicu” din Adjud și va fi susținut de soprana Diana Alexe și baritonul Jinxin Chen, acompaniați de Nocturne Quartet! „Accesul în sala de spectacole se face pe bază de invitație, care poate fi obținută de la Primăria Adjud. Invitațiile pot fi rezervate cu minim 2 săptămâni înainte de concert. Pentru un minim ajutor pentru scopul caritabil al evenimentului, sugerăm o donație de minim 50 RON. Din fondurile donate în seara concertului va fi achiziționat pentru Spitalul Municipal Adjud un sistem de ultrasunete Lumify S4-1 (sondă portabilă). Acesta este necesar pentru investigația pacienților în regim de urgență și întâmpinarea acestora în vederea diagnosticării cu aparatură de înaltă precizie. Împreună cu organizatorii evenimentului, stimabila artistă Diana Penciuc ne prezintă o seară festivă și va avea grijă să ne introducă în bucuria Crăciunului, acasă la Adjud!“, se arată într-un anunț al Primăriei Adjud.

Soprana Diana Alexe a absolvit Școala Generală „Angela Gheorghiu”, din Municipiul Adjud și a finalizat Colegiul Național de Artă Dinu Lipatti din București (2014), Universitatea Națională de Muzică din București (2018) și Musik und Kunst Privatuniversität din Viena (2020). S-a specializat sub îndrumarea Iuliei Isaev, Eleonorei Enăchescu, precum și a maeștrilor Mario Steller, Akiko Nakajima și Niels Muus. În perioada anilor 2012-2015 a beneficiat de susținerea programului Tinere Talente, prin burse oferite de Majestatea Sa Margareta a României, iar în anii următori i-au fost acordate bursele Iolanda Mărculescu (2016/2017, oferită de soprana Georgeta Stoleriu) și Corneliu Fânățeanu (2016, oferită de tenorul Teodor Ilincăi).

Începând din anul 2019, prezența la concursuri lirice internaționale i-a adus recunoașterea internațională, materializată în numeroase premii: Mențiune Specială și Premiul Operei de Cameră Varșovia, la Concursul Internațional Ada-Sari (Polonia, 2019), Premiul III și Premiul Special al Teatrului Usti nad Labem, la Concursul Internațional Schneider-Trnavský (Slovacia, 2019), Premiul II și Premiul Special pentru Lied German la Concursul Internațional Grand Prix (România, 2019), Premiul I – Operă, la Concursul Internațional de Operă Antonin Dvorak (Cehia, 2019), Premiul II și Premiul special pentru cea mai bună interpretare a liedului de Dvorak în limba cehă, la Concursul Internațional de Lied Antonin Dvorak (Cehia, 2019), Marele Premiu la Concursul Internațional Emil Rotundu (România, 2020).

Soprana a colaborat cu Opera Comică din București (2017 – 2018), cu Wiener Staatsoper ChorAkademie (2018 – 2022), cu Academia de vară a Filarmonicii din Viena (2022 – 2021) și a fost invitată la Festivalul de la Immling (Germania, 2022), pentru rolul Violettei din La Traviata de GiuseppeVerdi, la gala de operetă de la Plauen, alături de Vogtland Philharmonie Greiz/Reichenbach (Germania, 2022) și de Opera de cameră din Varșovia, ca solistă în Recviemul de Mozart. A interpretat pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca (2020) și la Anhaltisches Theater Dessau (2021) rolul Gildei din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi și partitura Zerlinei din opera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart la Musikverein Graz / Konzerthaus Viena/ Schloss Thalheim Austria și la Filarmonica din Szeged,(Ungaria), în cadrul Companiei Opera Pannonica (2021).

Nocturne Quartet este un grup de tineri instrumentiști, dornici să ofere din emoția lor publicului larg, în preajma sărbătorilor de iarnă. Partiturile alese cu grijă vor îmbrăca seara într-o mantie de eleganță muzicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here