Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Primarul Misăilă vrea rezilierea contractului cu firmele care realizează resistematizarea străzilor din Focșani

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, vrea rezilierea contractului cu firmele care realizează resistematizarea străzilor din Focșani. Conform unui comunicat de presă al Primăriei, edilul „a solicitat luni, 5 decembrie 2022, asocierii Hidro-Salt-B-92 S.R.L. – Trace Group Hold PLC (Bulgaria) – SC Dineng Dev SRL sistarea lucrărilor de pe Strada Bicaz, ca urmare a NERESPECTĂRII normativelor în vigoare – asfaltarea în condiții meteo nefavorabile a unui trotuar! Facem precizarea că asocierea în cauză a demarat lucrări de asfaltare fără să informeze serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Focșani. În consecință, Primarul Misăilă a dispus Serviciului Investiţii întocmirea unei note de constatare a situației existente pe strada Bicaz pentru ca aceste lucrări neconforme să nu fie introduse în situațiile de plată ale companiilor în cauză”.
„Din nefericire, deși au participat la o licitație publică și s-au angajat că au capacitatea să proiecteze și să execute proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”, asocierea în cauză a demonstrat contrariul! Încă din 2021, de când au demarat lucrările, constructorii au generat situații inacceptabile în implementare și mult disconfort cetățenilor din Focșani. Astfel, muncitorii companiilor care formează această asociere au fost acuzați că au distrus mai mulți tei pe Strada Bucegi, iar luni, 5 decembrie 2022, au demarat asfaltarea unui trotuar pe Strada Bicaz pe o fundație udă și pe o vreme total nefavorabilă (burniță, lapoviță etc)
Deși o dată la două săptămâni, la Primăria Municipiului Focșani se organizează ședințe de analiză a progresului proiectului, constructorii nu au reușit, până în prezent, să convingă de faptul că sunt în stare să finalizeze proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”.
Din acest motiv, Primarul Misăilă a cerut servicilor de specialitate o analiză a evoluției proiectului dar și a modalităților în care contractul poate fi reziliat, fără a afecta implementarea proiectului european”, se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?