Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Vai, Ana nu mai e șefă la OFL Vrancea! Dar măcar a primit binecuvântarea nașilor

După ce, probabil, a auzit refrenul „Ia-ți mireasă ziua bună/ de la tată, de la mumă”, Anei i-a venit timpul, la numai o săptămână, să-și ia rămas bun și de la șefia OFL Vrancea – acronimul de la Organizația Femeilor Liberale, în caz că vă gândeați la altceva. Daaa, și câtă duioșie se scurge pe ecran când deschizi Facebook-ul pe pagina (acum) doamnei Ana Maria Laura Dimitriu Bunghez. Cum mulțumește pentru munca depusă, cum vorbește despre închegare (!?) și cum urează succes…. Parcă îți vine să crezi că a plecat de bunăvoie și nesilită de nimeni. Dar nu te ține mult sentimentul, iar expresia de pe fața Liviei Marcu, aleasă șefă la OFL Focșani, spune totul. Ana, practic, a dispărut! Nu e nici măcar simplu membru prin birou, p-acolo. Nimic, nimic!

Oricum, e de bine. Dacă tot s-a măritat, viceprimăriței PNL i-a fost lăsat răgaz să se ocupe de gospodărie, că oricum de la primărie ia salariu fără să aibă atribuții și deci mai pune o poză de la audiențe, mai face o plimbărică prin Focșani ca să-l critice pe primar. Cam așa e când ai tot timpul din lume și nimic de făcut.

Oare chiar a crezut Ana că nu contează cine te cunună, chiar dacă nașul Ion „Grindă” Ștefan, ex-PNL, înjură tot ce e PNL-ist acum? Oare chiar a crezut că se poate autopropune candidata PNL la Primăria Focșani pentru alegerile din 2024 și să nu existe consecințe? Astea chiar ar fi semne de prostie politică.

Revenind însă la OFL-istele de la Vrancea, până la votul final, un fel de politizez pentru tine, doamna Dimitriu (și Bunghez) pregătise un filmuleț, pe care l-a și postat pe Facebook, cu pozici de grup de la diverse evenimente&întâlniri de partid, în care și-a etalat ținute care mai de care. Firește, în unele poze apare flancată de Ion „Grindă” Ștefan și de Cătălin Toma, dovadă că relația era, cum altfel, decât una bună. Bună a fost apreciată a fi și activitatea dumneaei în fruntea filialei, dovadă votul din weekend, am zice noi. Acum, că o fi avut susținerea colegelor, că n-o fi avut… cine suntem noi să judecăm? Rezultatele vorbesc de la sine, ca la orice vot, nu-i așa? Nu de alta, dar Cătălin Toma, șeful PNL Vrancea, a felicitat-o doar pentru că are o săptămână de când s-a măritat. Iar ea a zâmbit suavă și despletită.

Doar că Toma a ținut-o în aluzii până a declarat deschis că o susține pe senatoarea Raluca Ioan la șefia OFL Vrancea. Ceea ce… s-a și ales. Da, e adevărat, în poza de grup, doamna Dimitriu (și Bunghez) zâmbește. Pentru că e ușor să zâmbești când părul stă lejer (și poți să plângi în cap). Dar buchetul de floricele galbene nu e în brațele dumneaei. „Sunt convins că doamna senator Ioan va face din această organizație una vizibilă, puternică”, a scris Toma pe Facebook, de unde reiese că până acum, cu Ana la conducere, n-a prea fost.

Orice competiție este binevenită. Orice competiție are rolul de a scoate ce e mai bun din noi. Repet, cei mai buni, nu cei mai răi. Ce e rău, are cine să se ocupe”, a mai spus Cătălin Toma, cu referire și la „baronii” care „trebuie eliminați”. Discuția aplicată, legată de baroni, este de ceva săptămâni, când au ieșit în public contre între președintele PNL Vrancea și Ion „Grindă” Ștefan. „Grindă” care între timp i-a devenit naș de cununie doamnei Dimitriu (și Bunghez). V-ați prins?

Dar, de sâmbătă până duminică e mult, așa că Ana și-a înghițit lacrimile, și-a luat hainele cucernice și s-a pozat în biserică. Apoi a postat poze pe Facebook, la liber, să vadă tot poporu’ că a renunțat la penele de la nuntă, dar la nași nu, că, vorba cântecului, „Azi am să-ncrestez în grindă …”. Și-a crestat.

Totuși, doamna a mai rămas cu ceva: funcția de viceprimar; viceprimar fără a avea vreo competență sau atribuții, dar cu indemnizație. Și poate ar fi momentul să își pună în CV ceva nou, am zice noi. Ceva care să o recomande, nu că s-a măritat și a schimbat haștagul.

Haștag care nu a ajutat nici în mediul virtual, indiferent câte share-uri a dat același amic credincios în grupurile de Facebook. Pentru că, ce să vezi? Pe doamna chiar nu o mai recomandă nimic acum în PNL. Nici măcar susținerea nașului de cununie. Ba tocmai susținerea nașului de cununie a dus-o unde e acum și unde o să fie în curând. Adică în uitare. Unde Grindă e deja, cu toate zbaterile lui. Ar cam fi timpul și pentru Ana. Și te-ai dus, dulce minune…

Dar stai! Și mandatul de viceprimar îl poate pierde, la vot, în Consiliul Local Focșani, cu puțină străduință și înțelegere. Vai, dar ce o să facă Ana fără birouașul ei pentru care a luptat atât? Cum va putea să-și etaleze ținutele fără să fie salutată cu „doamna vice”? Cum va supraviețui fără statut?

Dar mandatul de consilier și l-ar putea păstra? Să facă în continuare administrație „de succes”, cu scandal de mahala, că atât poate. Să țipe, să urle, să rostească vorbe fără sens chiar și atunci când citește de pe foaie. Iar la final, pentru că are bune maniere, învățate din Codul bunelor maniere, să spună „Mulțumesc!”. De unde nu e… A fost frumos, ne-a plăcut. Dar nu prea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?