Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Târgul firmelor de exercițiu și-a desemnat câștigătorii

Târgul firmelor de exercițiu „Elevul de azi, antreprenorul de mâine”, care a avut loc la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, și-a desemnat câștigătorii. Conform datelor trimise de profesoara Sonica Dărmănescu, marele premiu a fost obținut de FE SEMIRAMIDA de la Colegiul Economic „Costin C Kirițescu” din București. S-au înscris în competiție 41 de firme de exercițiu cu participare directă și 50 cu participare indirectă, concurând la cele 11 secțiuni ale târgului.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și cu sprijinul Primăriei Municipiului Focșani, iar la deschidere au participat primarul Cristi Valentin Misăilă, inspectorul școlar general Daniela Marchitan, inspectorul educativ Carmen Hulea, inspectorul școlar Marilena Răvaș, alți inspectori școlari, Claudia Codrescu, Dumitru Dilă – comisar șef la CJPC Vrancea, Ion Roman, președintele Patronatului IMM Vrancea, dar și alți reprezentanți ai mediului de afaceri și foști elevi.

Elevii au primit diplome și premii în bani. La Competiția „Virtual business challenge”, echipa câștigătoare a fost formată din elevii Borțum Andrei, Datcu Miruna, Timofte Anca Gabriela, Matei Antonia, Bezea Andrei, elevi care provin de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” Pitești. Fiecare echipă a primit un studiu de caz și a avut ca sarcină să identifice o problemă și să găsească soluții de rezolvare. Informațiile adunate și prezentate sub forma unui proiect au fost foarte apreciate de juriul format din oameni de afaceri. „Proiectul „Elevul de azi, antreprenorul de mâine” are ca obiective dezvoltarea celor șapte competențe cheie antreprenoriale, crearea unui mediu de afaceri cât mai apropiat de cel real, familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului real economic, dar și dobândirea de competențe specifice ocupării unui loc de muncă. Felicitări tuturor participanților!”, a precizat profesoara Sonica Dărmănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?