Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Foc pus intenționat la o gospodărie din Tătăranu! Pompierii s-au luptat peste 4 ore cu flăcările

BULETIN INFORMATIV

Gospodării afectate de incendiu la Tătăranu și Boghești

În cursul nopții trecute, pompierii militari au fost solicitați să intervină la două misiuni de stingerea a incendiilor, la Tătăranu și Boghești.

***

Astfel, prima misiune a avut loc imediat după miezul nopții, în jurul orei 00:10, când, un apel primit la numărul unic de urgență 112 semnala un incendiu la o gospodărie din satul Vâjâitoarea, comuna Tătăranu. După anunțarea incendiului, pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. Forțele de intervenție au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tătăranu.

La momentul sosirii la locul evenimentului, flăcările se manifestau violent atât la nivelul acoperișului, cât și în interiorul locuinței, cuprinzând o suprafață de aproximativ 100 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după mai bine de 4 ore de luptă cu flăcările.

Pagubele au fost însemnate. Au ars: acoperișul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 50 mp, precum și 5 camere de locuit și 2 anexe, cu bunurile de uz gospodăresc aflate în interior. Pompierii au reușit să salveze 4 camere de locuit. Cauza probabilă a incendiului: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

***

A doua a misiune fost anunțată la numărul 112, în jurul orei 00:40, apelantul semnalând faptul că arde o gospodărie din satul Prisecani, comuna Boghești. La locul indicat s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului, aparținând I.S.U. Bacău. Echipajele de stingere au lichidat incendiul care se manifesta generalizat, pe o suprafață de 120 mp. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

Din fericire, la nici una dintre intervenții nu au fost înregistrate victime.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?