Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Toamna se numără…. certificatele Cambridge la Școala „Duiliu Zamfirescu” Focșani!

Parafrazând o veche zicală românească, la Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani s-au „numărat” din nou certificatele Cambridge. Astfel, vineri, 21 octombrie 2022, elevii care au aplicat în perioada aprilie-iunie 2022 pentru examenele Cambridge la centrul acreditat la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, au intrat în posesia certificatelor atât de mult râvnite. Reamintim că, la inițiativa profesoarei de limba engleză Iulia Prescornițoiu, au fost organizate examenele FLYERS, KET, PET, FCE, CAE, atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru cei de liceu. Astfel, 89 de elevi de la diferite instituții de învățământ din Focșani, 44 de la gimnaziu și 45 de la liceu, au avut posibilitatea să-și certifice cunoștințele de limba engleză în cadrul examenelor Cambridge derulate la Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani în urma acordurilor de parteneriat semnate cu EECentre.

Suntem bucuroși că elevii participanți au confirmat nivelul înalt de pregătire la limba engleză, promovând integral examenele la care s-au înscris. Este o noutate faptul că la această sesiune au avut posibilitatea să participe și elevii de la învățământul primar, la nivelul FLYERS. Îi felicităm pe toți și reamintim că Examenele Cambridge Assessment English sunt recunoscute de școli, universități, de angajatorii din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză. Succesul obținut în urma susținerii unui astfel de examen oferă un certificat care, pe lângă faptul că demonstrează nivelul cunoștințelor de limba engleză, poate echivala proba de limba engleză la examenul de Bacalaureat, ajută la admiterea într-o universitate străină sau la primirea unei burse în cadrul acesteia”, a declarat prof. Iulia Prescornițoiu.

Cambridge English Qualifications sunt examene de limba engleză cu ajutorul cărora învățarea limbii engleze devine plăcută, eficientă și plină de satisfacții. Certificatele noastre motivează persoanele de toate vârstele și cu orice nivel de cunoștințe să își dezvolte abilități practice pentru lumea reală. Fiecare diplomă de limba engleză se adresează unui nivel din Cadrul European Comun de Referință (CEFR) și ajută cursanții să își îmbunătățească pas cu pas abilitățile de vorbire, scriere, citire și ascultare.

Indiferent de obiectivele urmărite de fiecare candidat, certificatele Cambridge English reprezintă o marcă a excelenței, fiind recunoscute de mii de organizații din întreaga lume. Suntem cu adevărat bucuroși că Școala, profesorii și părinții au grijă ca elevii să se pregătească temeinic pentru examenele Cambridge și să obțină rezultate atât de bune! Îi felicităm, le mulțumim pentru profesionalism și dăruire și le urăm succes în continuare!”, a transmis doamna Aniella Georgiana Bușilă, reprezentant Cambridge Assessment English.

Astăzi avem din nou satisfacția de a înmâna certificatele elevilor care au promovat examenele Cambridge susținute la sfârșitul anului școlar trecut. Este o altă ocazie care evidențiază interesul crescut al tinerelor generații pentru studiul aprofundat al limbii engleze. Certificatele de astăzi nu sunt doar un «pașaport» către viitor, o cheie ce va deschide porți către noi oportunități, ci și o recunoaștere a înaltului nivel de pregătire al elevilor în domeniul limbii, culturii și civilizației engleze. Felicităm pe fericiții posesori ai certificatelor Cambridge, pe profesori și, nu în ultimul rând, pe părinți, pe toți cei care au fost alături de elevi și i-au susținut în acest demers. Mulțumim doamnei profesor Iulia Prescornițoiu, organizatorul acestei sesiuni, omul din umbră care a făcut posibilă susținerea examenelor Cambridge în Focșani, doamnei Aniella Georgiana Bușilă, pentru frumoasele cuvinte adresate elevilor noștri și ne bucurăm că Școala 10 a dovedit, din nou, că este de nota 10!”, a concluzionat doamna Mitrița Dumitrache, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani.

Celor interesați le reamintim că, și în viitor, la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, se vor organiza examenele Cambridge. Mai multe informații se pot obține la adresa de email: prescornitoiui@yahoo.com, prof. Iulia Prescornițoiu.

A consemnat bibliotecar Gabriela Harea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?