Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Volum de proză fantastică în sprijinul Ucrainei

Un grup de scriitori de literatură f/sf din România s-a mobilizat și, cu ajutorul editurii PAVCON, au scos un volum de povestiri colective numit Ziua Victoriei, dedicat Ucrainei. De altfel, sumele încasate din vânzarea cărții vor fi donate pentru ajutorarea copiilor ucraineni, prin intermediul activistului Radu Hossu, aflat în prezent în Ucraina, unde coordonează livrarea de ajutoare populației afectate de războiul cu Rusia. „Această culegere colectivă este despre Ucraina și toate poveștile cuprinse aici încep cu: ce-ar fi dacă? așa cum face orice poveste ce prinde viață proprie și abia așteaptă să fie pusă pe hârtie sau pe ecranul pc-ului. Este și pentru Ucraina, deoarece banii adunați din vânzarea acestei cărți vor fi donați de editor și de autori celor care au mai multă nevoie, anume copiii refugiaților care au ajuns la noi și au nevoie de rechizite, hăinuțe și pantofiori.

Comparat cu efortul de război al Ucrainei și al aliaților occidentali, printre care se numără și România, volumul de față este doar o contribuție minusculă, pe care editura PAVCON, căreia i-am propus tema, alături de autorii cuprinși în acest volum, a fost de acord să o facă. Dar omenia este construită din astfel de cărămizi de fapte, aparent mărunte”, a declarat George Lazăr, unul din autorii culegerii de povestiri.

Ziua Victoriei poate fi procurată de pe site-ul editurii PAVCON www.pavcon.ro  sau accesând link-ul http://pavcon.ro/product_info.php?products_id=809&osCsid=djah5lm25rrko462r4v713udr3 

(V.S)

Sursa text și foto: Monitorul de Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?