Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Despăgubiri de 4,3 milioane lei pentru terenurile celor două străzi noi din Focșani

Municipiul Focșani va plăti peste 4,3 milioane lei pentru exproprierea terenurilor unde vor fi construite viitoarele străpungeri din străzile Militari și Cuza Vodă. Aprobarea sumelor pentru despăgubirea proprietarilor de terenuri va avea loc în ședința ordinară a Consiliului Local Focșani care va avea loc în această săptămână.

Proiectul de hotărâre care va fi discutat în Consiliul Local stabilește inclusiv procedura pentru acordarea despăgubirilor. Vor fi afectate terenurile situate pe amplasamentul viitoarelor străzi pe care primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, vrea să le construiască cu ajutorul fondurilor europene, străpungerea Militari – Anghel Saligny și Cuza Vodă – Șoseaua de Centură.

În termen de 30 de zile lucrătoare de la notificarea intenției de expropriere, proprietarii și titularii de drepturi reale ai căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere vor adresa expropriatorului, Municipiul Focșani, o cerere prin care precizează opțiunea privind cuantumul despăgubirilor propuse pentru imobilele supuse exproprierii, la care vor anexa documente doveditoare referitoare la existența drepturilor de proprietate sau a drepturilor reale asupra imobilelor expropriate, în original sau în copie legalizată”, se arată în proiectul de hotărâre. 

Sumele individuale pentru fiecare proprietar de teren au fost stabilite de către un evaluator autorizat, membru ANEVAR. De menționat că, pentru străpungerea  Militari – Anghel Saligny, municipalitatea nu va plăti niciun leu către firma care a cumpărat terenul ce a aparținut MOPAF. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a arătat că, în urma discuțiilor cu firma ce vrea să dezvolte acea zonă a municipiului, aceasta a anunțat că donează terenul respectiv, fiind și în interesul ei să beneficieze de o cale de acces nouă pentru terenul unde vor fi construite un complex rezidențial și un centru comercial.

Noile artere rutiere vor avea două benzi pentru circulația autovehiculelor, o bandă specială pentru transportul în comun, piste de bicicletă și trotuare pe ambele sensuri. De asemenea, va fi rezervată o zonă de restricții tehnice, pe ambele sensuri, pentru rețelele de utilități.

Construcția străzilor face parte din proiectul „Optimizarea coridorului Nord-Sud prin realizarea rețelei de terminale intermodale, creșterea accesibilității rețelei de transport”, care va fi finanțat cu fonduri europene. Proiectul cuprinde cele două străzi noi, dar și cele două autogări noi, terminalele intermodale care vor fi construite în cartierul Sud și pe strada Mărășești. Valoarea totală a investiției a fost estimată la 242,3 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?