Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Agenția Națională Antidrog: Heroina – cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri (studiu)


Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanțe (cele mai populare fiind combinațiile de heroină cu metadonă, cu noi substanțe psihoactive – NSP și cu cocaină) – relevă un nou studiu realizat de specialiștii Agenției Naționale Antidrog.
ANA a lansat vineri rezultatele „Anchetei comportamentale de supraveghere comportamentală și serologică în rândul consumatorilor de droguri injectabile din București 2015” (BSS — Behavioural Surveillance Survey). Studiul a vizat consumatorii de droguri cu consum injectabil în ultimele 12 luni, din București — Ilfov.
Potrivit unui comunicat, ancheta relevă că 4,2% dintre consumatorii de droguri injectabile declară că nu au niciun document de identitate la momentul interviului (l-a pierdut, li s-a furat sau nu au avut niciodată), iar 58% obțin venituri din activități ilegale (dintre aceștia 21% sunt femei). De asemenea, conform studiului, consumatorii de droguri investigați au asigurări medicale în proporție de doar 36,8% și declară că au fost diagnosticați, pe parcursul vieții, de un medic, asistent medical sau alt specialist din domeniul medical, cu afecțiuni specifice adoptării unor comportamente riscante de consum de droguri: boli infecțioase (HIV, hepatita C, hepatita B, tuberculoză, boli cu transmitere sexuală) sau abcese ale locurilor injectate.
Articolul integral pe http://bit.ly/2cftRl2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?