Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO și FOTO: Centrele rezidențiale din subordinea DGASPC, dotate cu echipamente de protecție sanitară

Consiliul Județean Vrancea a lansat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul „Dotarea centrelor sociale rezidențiale din subordinea D.G.A.S.P.C. cu echipamente de protecție în contextul generat de pandemia COVID-19”. Prin acest proiect, 25 de centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea vor fi dotate cu echipamente și materiale de protecție sanitară, cum ar fi: măști faciale, mănuși de unică folosință, halate de unică folosință, dezinfectanți, termometre infraroșu și lampe UV pentru dezinfecție și sterilizare. „Este un proiect important pentru care Consiliul Județean Vrancea a obținut finanțare, care are ca obiectiv protejarea sănătății beneficiarilor proveniți din categorii vulnerabile găzduiți în cadrul centrelor sociale rezidențiale gestionate de DGASPC și în creșterea capacității personalului de gestionare a crizei sanitare generate de pandemia de COVID -19”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea. 

Proiectul este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, apelul ”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, iar valoarea totală este de 6.230.168 lei. Din această sumă, se decontează 1,5 milioane de lei, bani cheltuiți în anii 2020 și 2021 în timpul pandemiei pentru materiale de protecție și restul sumei va fi investită în materiale de protecție necesare DGASPC pentru următorii 3 ani. 

Beneficiarii proiectului sunt 644 persoane vulnerabile, care beneficiază de serviciile oferite în centrele rezidențiale în care sunt găzduite și 537 de salariați ai DGASPC, care vor beneficia de condiții de siguranță sporită la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?