Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Şase vrânceni şi-au comandat Dacia Duster


Focșănenii au comandat nu mai puțin de șase mașini Duster la Auto Sima Bayer, dealerul Dacia, cu mult înainte ca acest model să fie lansat oficial pe piață. Directorul de vînzări al Auto Sima Bayer, Costel Ivan, a arătat că aceste comenzi au vizat mașini considerate vârf de gamă, adică versiunea cea mai scumpă Dacia Duster. Cea mai scumpă mașină Duster are însă un preț „scandalos de accesibil” prin cei doar 15.600 euro, adică un raport imbatabil preț-prestații.
Grupul de firme Auto Sima Bayer, dealer Dacia, a lansat, oficial, ieri seară, noul model produs în uzina de la Mioveni. Este primul SUV fabricat de compania piteșteană și oferă, practic, ceea ce așteaptă un șofer de la o mașină. Este un SUV cu gardă înaltă la sol, 4X2 sau 4X4, robust și cu un preț scăzut.
Cu o lungime de 4,31 metri și o lățime de 1,82 metri, Dacia Duster are dimensiuni compacte, un compromis excelent pentru utilizare atât în mediul urban cât și în cel off-road. Cei care încă nu au văzut noul model Duster îl pot încerca în sesiunea de drive-test care începe astăzi. „Invităm pe toți cei direct interesați să testeze noul Duster. Sâmbătă vom avea la dispoziție și noul model în versiunea 4X4”, a precizat directorul Costel Ivan.
Tot în această perioadă, clienții pot participa la „Jocul cheii” sau la o tombolă în urma cărora pot fi câștigate 5 vehicule Duster. Pentru acest joc au fost distribuite 500.000 pliante care conțin câte o cheie. Pentru a deveni posesorul fericit al unuia dintre modelele Duster, participantul trebuie să încerce cheia în vehiculul expus în show-room. Cheia care pornește motorul este cheia câștigătoare. Participarea la „Jocul cheii” și la tombolă este posibilă doar în perioada 15-18 aprilie.
Modelul Duster vine bine pregătit pentru mediul accidentat și drumurile din România : gardă la sol de peste 200 mm, unghiuri de atac de 30 de grade și unul de degajare de 35 de grade. Greutatea de 1.180 de kilograme în versiunea de 4×2 (100 de kilograme în plus pentru 4×4) asigură chiar și performanțe dinamice foarte bune, asigurate de trei motoare: unul pe benzină de 1,6 litri și 110 CP și două dieseluri de 1,5 dci de 85 și 105 CP. Modelele 4X4 cu motorizări pe benzină de 1,6 litri – 110 CP și diesel 1,5 dci-105 CP oferă o cutie de viteze în 6 trepte și motoare Euro 5.
Sistemul de transmisie integrală vine cu trei moduri, ce pot fi schimbate de la un buton din habitaclu: Auto (cuplare electromagnetică de proveniență Nissan, în mod normal doar roțile față sunt motoare, însă, la nevoie, se poate transmite 50% din cuplu și spre roțile din spate), Lock (50% din cuplu pe fiecare punte) și 4X2 (transmisia exclusiv pe roțile din față, pentru un consum minim). Spațiul interior este impresionant având în vedere dimensiunile exterioare, cu un portbagaj de 475 de litri, care poate ajunge până la 1600 de litri atunci când se rabatează bancheta spate. Siguranța este asigurată de sistemul ABS, airbaguri frontale și două airbaguri laterale cap/torace pentru locurile din față. Dacia Duster poate fi achiziționată, în funcție de versiune, de la prețuri cuprinse între 10.500 de euro și 17.600 de euro, cu TVA inclus, pentru un model diesel de 105 CP, 4X4 și toate opțiunile disponibile. Garanția oferită pentru Dacia Duster pe majoritatea piețelor europene va fi de 3 ani sau 100.000 de km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?