Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Arhimandritul Macarie de la Schitul Muntioru, serbat la împlinirea a 73 de ani

Arhimandritul Macarie de la Schitul Muntioru a fost sărbătorit după terminarea slujbei de Sfânta Maria de o parte dintre credincioși, care au rămas să-i facă o surpriză la împlinirea vârstei de 73 de ani. Aceștia au venit îmbrăcați în costume populare, aducând cu ei aranjamente florale, iar un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Vintileasca, coordonați de directorul Gabriel Trestianu, i-au oferit un moment artistic, cu cântece patriotice. Prezenți la slujbă au fost numeroși credincioși veniți din județele Vrancea și Buzău, dar și frații călugări de la mănăstirile din jur, alături de părintele Milea de la Buzău, cunoscut ca Bunul Samaritean al Buzăului. Acesta a transmis urări de la mulți ani din partea Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. De asemenea a fost prezent și Nicușor Iordan, interpret de muzică populară care a transmis la rândul său urări de la mulți ani din partea maestrului Nicolae Botgros. Viceprimarul Vasile Zamfiroiu – Sili, de la Jitia, a fost și el alături de părinte oferindu-i un tort și flori. La final i-au cântat la mulți ani, iar părintele, ca semn de mulțumire, a adresat oamenilor câteva cuvinte spuse din inimă și i-a invitat pe toți să guste din torturile primite.

Se vedea pe fața părintelui că cel mai mare cadou este iubirea oamenilor. Bucuria din ochi, sclipirea, se datorau sentimentului de mulțumire și împlinire sufletească. Poate noi avem de toate și ne lipsesc multe. Lui, nu îi lipsește nimic. Îl are pe Dumnezeu și îi are pe oameni, pe credincioșii care vin la el la mănăstire indiferent de vreme, de drum sau de distanță. Asta îl face fericit pe părinte. Fericit, împlinit și mulțumit. „Părintele Macarie, părintele bucuriei, cel care ne este necondiționat alături! Fie ca bunul Dumnezeu să vă dăruiască multă sănătate, dragoste și mântuire! Vă mulțumim că ne îndemnați să trăim după învățătura Evangheliei, să fim tineri printre tineri de folos pentru societate, să iubim tinerețea noastră și să o sfințim cu fapte bune propovăduind adevărul și valorile creștine în viața noastră prin propriul exemplu în folosul celor de lângă noi. Vă mulțumim pentru că sunteți alături de copii și de școala noastră! Să ne trăiți mulți ani cu bucurie, cu misiunea minunată cu care v-a înzestrat Dumnezeu, aceea de conducător de suflete spre El! La mulți și binecuvântați ani!”, este mesajul lui Gabriel Trestianu, directorul Școlii Gimnaziale „Regina Maria” din Vintileasca.

Părintele Macarie s-a născut pe 8 septembrie 1949 în satul Sările, comuna Bisoca, din județul Buzău. Tunderea sa în monahism s-a făcut la Mănăstirea Ciolanu, apoi a fost trimis ca viețuitor la Poiana Mărului. Nașul de călugărie a fost Preasfințitul Gherasim, Episcop vicar la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Deși la naștere i s-a dat numele de Marcel, odată cu tunderea sa în călugărie a primit numele de Macarie, nume purtat de un mare sfânt care a trăit în secolul IV. Numele de Macarie înseamnă „Fericitul” în greacă. Mulți îl descriu pe Macarie Beșliu ca fiind un bătrân cu barba ninsă și răsfirată de vânt, cu glasul blând. Părintele Macarie îi binecuvântează pe toți credincioșii care urcă la el, la mănăstirea Muntioru. Cu ceva vreme în urmă, părintele Macarie a fost ridicat la rang de arhimandrit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în cadrul slujbei de sfințire a bisericii cu hramul „Învierea Domnului” din satul Sările, comuna Bisoca, județul Buzău, ultima sa ctitorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?