Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Amenzi pentru cei care nu încheie contracte cu salubritatea


Păncenii care nu încheie contracte pentru colectarea și transportul gunoiului menajer în locurile special amenajate în acest scop, riscă amenzi foarte mari din partea autorităților de mediu, a anunțat primarul Ion Petre. O situație prezentată de societatea de salubrizare a orașului arată că cele mai multe familii care nu vor să plătească pentru aceste servicii provin din cartierul Satu-Nou.
„În ianuarie, numărul lor era de 187. Oamenii nu înțeleg că nu noi, ca primărie, le impunem contracte cu societatea de salubrizare, ci legislația de mediu”, a afirmat primarul Ion Petre.
Acesta a adăugat că obligativitatea încheierii unui astfel de contract este valabilă și pentru agenții economici, indiferent că provin din mediul de stat sau privat. „Cu toții suntem generatori de deșeuri, iar contractele la care ne referim nu fac altceva decât să demonstreze că nu le depozităm haotic și că există cineva care asigură colectarea și transportul lor la rampele de gunoi”, a mai spus primarul Petre.
Păncenii care nu acceptă condițiile impuse de legislație pentru colectarea, transportul și depozitarea corectă a deșeurilor intră nu numai în atenția autorităților locale, ci și în atenția Gărzii de Mediu, care poate aplica sancțiuni pecuniare foarte mari.
„Administrația locală a investit într-un sistem integrat de gestionare a deșeurilor, orașul beneficiază de mașini moderne de colectare și transport a gunoiului, cetățenii au primit, gratuit, pubele pentru depozitarea corectă a acestuia. Dacă nici acesta nu reprezintă un exemplu demn de urmat pentru cetățeni, atunci cei care nu respectă legislația vor fi sancționați și vor plăti amenzi de zeci de milioane de lei. După aceea, vor intra și ei în legalitate, că nu știu cui o să-i convină să plătească sume atât de mari în loc să încheie contract cu salubritatea”, a concluzionat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?