Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO! Au început lucrările de construire a bazei de tratament balnear de la Vizantea Livezi

 

Au început lucrările de construire a bazei de tratament de la Vizantea Livezi. Investiția are o valoare de aproximativ 8 milioane de euro. Demararea lucrărilor a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, și a primarului Dragoș Ciubotaru.

,,Investiția de aproape 8 milioane de euro va reprezenta un reper extraordinar pentru județul nostru. În afara bazei de tratament (400 de locuri de tratare pe zi), care va utiliza apele minerale din zonă, recunoscute pentru proprietățile lor curative, va mai fi construită o clădire cu restaurant și spații de cazare (60 de locuri), piscină interioară de tratament și o piscină exterioară de tratament și agrement. Obiectivul de investiții ”Construire bază de tratament” în satul Vizantea-Mănăstirească, comuna Vizantea-Livezi, județul Vrancea, are un termen de realizare de 24 de luni, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, 10 % reprezentând cofinanțarea Primăriei Vizantea – Livezi, a precizat președintele Cătălin Toma.

La rândul său, primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciubotaru, a scris pe pagina sa de facebook că este un proiect extrem de important nu doar pentru comunitatea locală ci pentru toata zona Moldovei și sud-estul României.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, ne dorim așadar ca în 2024 să finalizăm cea mai mare investiție de la zero în turism balnear din România. Ce construim prin acest proiect este o bază de tratament balnear care include băi la cadă cu apă minerală sulfuroasă, 3 piscine interioare, un bazin cu apă sărată, 3 tipuri de saune, numeroase cabinete cu aparatură de ultima generație: băi galvanice, kinetoterapie, reflexoterapie, exfolieri, masaj, sudație, beauty, sală fitness, etc., un hotel cu restaurant la parter de 200 de locuri și 2 etaje cu camere dar și o piscină exterioară încălzită. Avem în vedere construirea unui roller coaster, a unui aventura parc, tiroliene, locuri de joacă pentru copii și multe alte atracții pentru ca oamenii să aibă ce face la noi minim 10 zile. Proprietățile curative ale izvoarelor de la Vizantea-Mănăstirească sunt cunoscute și dovedite de peste 130 de ani, dar avem și buletine de analiză efectuate de Ministerul Sănătății anual în ultimii 15 ani, atât microbiologice cât și a proprietăților curative. Nu avem nici o emoție privind succesul acestui proiect având în vedere că nu există o asemenea locație în tot sud-estul României, cunoaștem proprietățile curative ale apelor miraculoase de la noi și cea mai bună reclamă va fi feed-back-ul primilor turiști și pacienți. Sperăm să îmbinăm tratamentul cu turismul, astfel încât oamenii să vină atât la relaxare, cât și la tratament dar și la distracție, susține primarul Dragoș Ciubotaru.

Acesta a adăugat că primăria are în vecinătatea stațiunii mai multe loturi de teren care vor fi concesionate investitorilor. ,,Avem exact lângă amplasamentul investiției un număr de 9 loturi de teren, cu suprafețe între 900 și 1100 mp, care vor fi date în concesiune prin licitație persoanelor private pentru realizarea de investiții în pensiuni, restaurante, pizzerii, baruri și alte unități de agrement, aceste investiții venind în completarea proiectelor noastre. Interesul nostru se îmbină cu interesul viitorilor investitori, de aceea nu dorim să facem o licitație a cărui criteriu să fie un preț mare de concesiune ci dorim că investițiile să fie realizate cât mai repede, să fie asigurate noi locuri de muncă, iar pentru asta intenționăm să solicităm o garanție de bună execuție pentru a ne asigura că cei care licitează își doresc într-adevăr să ne fie parteneri și vor să investească la Vizantea-Livezi și să nu ne trezim că rămân loturi ani de zile blocate de diverși speculanți pe care nu se construiește nimic. Suntem la început, oamenii văd într-adevăr că acest vis al nostru devine realitate și așa cum am mai spus, dacă strămoșii noștri au putut face o stațiune balneară la Vizantea-Livezi în urmă cu 100 de ani, trebuie să reușim și noi. Invit mai ales cetățenii comunei să înceapă să-și facă planuri de amenajare a caselor în așa fel încât peste 2 ani să fie pregătite să primească musafiri, pentru că musafirii vor veni cu siguranță. Îi îndemn pe toți cei care vor să-și dezvolte sau să-și diversifice afacerile, să facă o plimbare până la Vizantea-Livezi, să vadă ce facem, ce vrem să facem, ce planuri avem, unde suntem și unde vrem să ajungem și se vor convinge că aici este un loc unde pot investi fără emoții, a mai scris primarul Dragoș Ciubotaru pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?