Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO: Poliția și ITM-ul chemate la secția de fotbal a CSM Focșani 2007, după ce primarul a sesizat „anomalii și încălcări ale legii”

Scandal la clubul sportiv CSM Focșani 2007 unde conducerea secției de fotbal a fost scoasă din birouri cu două săptămâni înainte de expirarea contractelor și fără ca noile persoane desemnate de Comitetul Director să aibă vreun contract legal. În graba unor persoane de a se cocoța cât mai rapid pe niște funcții se încalcă orice regulă legală. Important este să ai carnetul de partid de la PNL.

Ieri, primarul Cristi Misăilă a vizitat stadionul Milcov pentru a vedea condițiile de pregătire pentru membrii echipei de fotbal însă a constatat că antrenamentele erau conduse de alte persoane decât cele care au contract cu clubul. Mai mult, primarul spune că în biroul președintelui de secție Nicuță Oprea era instalat PNL-istul Mircea Lazăr. S-a sunat și la numărul de urgență 112 și s-a reclamat că persoane care nu au nicio calitate au intrat în secția de fotbal a clubului sportiv. La fața locului a ajuns un echipaj de la Poliția Municipiului Focșani care a început cercetările și urmează să procedeze la audierea persoanelor implicate.

Primarul Cristi Misăilă a declarat că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile la secția de fotbal este un abuz. „Au intrat, din punctul meu de vedere, prin intimidare. I-au spus domnului Nicuță Oprea să plece mai devreme de data de 7 august când era termenul limită la contract”, a spus edilul. Acesta a subliniat că activitatea secției de fotbal, antrenamentele jucătorilor trebuie realizate de persoane care au contract cu clubul sportiv și care să răspundă legal în cazul producerii unor evenimente nedorite, precum o accidentare din cauza temperaturilor extreme din această perioadă. „Astăzi am venit la stadionul Milcov să văd dacă echipa de fotbal își desfășoară activitatea în condiții normale și am constatat că, de fapt, în loc să găsesc persoanele care sunt, deocamdată, în contract cu CSM Focșani 2007, sunt alte persoane care își desfășoară activitatea, antrenamente cu membrii echipei de fotbal seniori fără ca aceștia să fie sub contract cu clubul sportiv, ceea ce ridică un mare semn de întrebare pentru că există oricând riscul la un antrenament, mai ales cu asemenea temperaturi ridicate să apară un accident, să fie o situație neprevăzută și nu vreau ca noi să răspundem pentru ceea ce fac unii care nu au un contract cu clubul sportiv în acest moment. Există doar o decizie a Comitetului Director și, în baza acelei decizii urmau să fie încheiate contractele cu toți cei care au fost nominalizați, transmise la FRF și doar ulterior, după ce vor primi acceptul și legitimarea FRF, în momentul respectiv puteau să facă antrenamente cu sportivi”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Președintele secției de fotbal, Nicuță Oprea, ne-a declarat că i s-a spus încă de vinerea trecută să părăsească biroul de la stadionul Milcov, adică cu două săptămâni înainte de încetarea legală a contractului. „Este un abuz ce s-a întâmplat. Mircea Lazăr a venit vinerea trecută, mi-a spus că este o decizie a Comitetului Director, că este managerul echipei de fotbal și trebuie să eliberez biroul. Aceasta deși cu o zi înainte am avut o discuție cu domnul Liviu Macovei și cu Mircea Lazăr în care stabilisem ca în perioada următoare să prezint situația de la secție, să explic ce trebuie făcut pentru ca activitatea sportivă să se deruleze în cele mai bune condiții. Însă vineri a venit să îmi spună să plec. Mi-am luat toate lucrurile și i-am lăsat în pace. Nu a fost făcut niciun proces verbal, nicio hârtie. Aceasta în condițiile în care vineri jucătorii nu au vrut să iasă la antrenament din cauza situației în care se află clubul. Au fost trei săptămâni de incertitudine pentru ei”, ne-a spus Nicuță Oprea. De altfel, la acest moment, la secția de fotbal nu sunt contracte pentru antrenorul principal, antrenor secund, antrenor cu portarii, magazioner, asistent medical. Doar delegatul echipei are un contract legal.

Manager fără contract

Prezent la stadionul Milcov, președintele Comitetului Director de la CSM Focșani 2007, consilierul local PNL Liviu Macovei a recunoscut că este o problemă cu contractele persoanelor care au fost desemnate să se ocupe de echipa de fotbal. Practic, deciziile din Comitetul Director nu au fost urmate de încheierea unor contracte de activitate sportivă. Adică nu există niciun document legal prin care, de exemplu, Mircea Lazăr să fie considerat managerul echipei de fotbal și să ia vreo decizie din această poziție. Era și greu de făcut acest lucru atât timp cât acestea urmau să aibă valoarea 0 pentru că bugetul municipiului era suspendat. Însă Liviu Macovei a aruncat responsabilitatea în spatele juriștilor de la clubul sportiv, cei care, susține consilierul, trebuiau să îi anunțe dacă aceste contracte nu sunt legale. De altfel, întrebat dacă noile contracte sunt legale, consilierul Liviu Macovei a replicat că „este la jumătate”. „În Comitetul Director, acum o săptămână, am luat decizia de a numi în funcții trei oameni, anume Mircea Lazăr în calitatea de manager al CSM Focșani 2007, secția de fotbal, domnul antrenor Bratu și director sportiv domnul Burgă Vasile. În urma acestei decizii doamna director al clubului, doamna Gurguiatu trebuia să pună în execuție aceste hotărâri. Hotărârile au fost să fie întocmite contracte de activitate sportivă, cu valoare 0, fără remunerație în această perioadă. Dacă hotărârea noastră este legală sau ilegală trebuiau să ne aducă la cunoștință cei de la CSM, mă refer la partea juridică. Să spună că această hotărâre nu a fost legală sau nu este corectă, să ne recalibrăm decizia”, a spus Liviu Macovei. La secția de fotbal a ajuns și consilierul local Cristian Zîrnă care a avut un singur răspuns pentru jurnaliști: „sunt niște nesimțiți”.

Contractele încheiate de CSM Focșani 2007 TREBUIE să fie LEGALE

Ieri seară, primarul Cristi Misăilă a transmis următorul comunicat de presă:

„În cursul zilei de marți, 27 iulie 2021, am efectuat, împreună cu doamna Director de la CSM Focșani 2007, o vizită de lucru la Stadionul Milcovul din Cartierul Sud, la sediul secției de fotbal din cadrul clubului. Nu mică mi-a fost mirarea să văd pe terenul de antrenament că echipa de fotbal seniori este în plină activitate de pregătire cu antrenori care nu sunt sub contract cu CSM Focșani 2007. Menționez faptul că Regulamentul FRF prevede că antrenamentele pot fi conduse doar de antrenorii care au un contract valabil încheiat cu clubul/secția de fotbal, iar contractul respectiv a fost înregistrat în 48 de ore de la semnarea sa la Federația Română de Fotbal.
M-a îngrijorat foarte tare că la ora antrenamentului temperatura era una deja caniculară și mi-am pus, în mod firesc, întrebarea – cum oare pot unele persoane, care nu au fost legal angajate de clubul sportiv, să conducă această sesiune de pregătire?! Dorind să aflu un răspuns la această întrebare, am intrat în sediul secției de fotbal, unde am descoperit altă anomalie: deși Președintele secției de fotbal este domnul Nicuță Oprea, al cărui mandat se încheie pe data de 6 august 2021, în biroul acestuia s-a instalat, cu de la sine putere, domnul Mircea Lazăr, profesor de sport, fost expert în achiziții publice la Consiliul Județean Vrancea, fără ca acesta să poată justifica în mod legal prezența sa în incintă și în birou.
În aceste condiții, am solicitat ca un echipaj al Poliției Municipale și o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea să intervină la fața locului, astfel încât lucrurile să intre în făgașul lor normal. În urma discuțiilor purtate cu persoanele respective, dar și cu domnul Liviu Macovei, Președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, a reieșit faptul că domnul Mircea Lazăr autorizase acel antrenament, din punctul meu de vedere nelegal, domnul antrenor Marius Bratu neavând o calitate oficială în acest sens.
Dată fiind această situație ÎN AFARA LEGII, am solicitat conducerii CSM Focșani 2007, Comitetului Director și secției de fotbal ca, în perioada imediat următoare, să facă toate demersurile necesare, astfel încât TOATE contractele să fie încheiate cu respectarea legii și a regulamentelor fotbalistice!
Totodată, voi solicita organelor de anchetă să verifice modul în care au fost întocmite aceste contracte, pentru că nu am de gând să tolerez încălcări ale legii care pot pune în pericol sănătatea și chiar viața sportivilor legitimați la CSM Focșani 2007!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?