Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool!

             Poliţiştii din Vrancea au depistat în ultimele 24 de ore, 2 bărbați care au condus autoturisme având, în aerul expirat, o concentraţie alcoolică de 1,27 mg/l respectiv 1,10 mg/l în aerul expirat.

La data de 26 iulie, ora 18:40, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat un bărbat, de 51 de ani, din comuna Vârteșcoiu, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 1,27 mg/L alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot în cursul zilei de ieri, la ora 21:15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, în urma unui apel S.N.U.A.U. 112, au oprit în trafic un bărbat de 36 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național E85, între Focșani și Garoafa, sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 1,10 mg/L alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul  sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

Și în anul 2021, siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor vrânceni. Obiectivul nostru este conștientizarea de către toți participanții la trafic a consecințelor iresponsabilității în trafic.

 Obiectivul nostru este SIGURANȚA RUTIERĂ – iar pentru atingerea acestui deziderat vom continua să acționăm zilnic în trafic, să desfășurăm activități preventive dar și să aplicăm, totodată, cu fermitate legea.

Comunicat IPJ Vrancea din 27 iulie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?