Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Atenţie şoferi! Poliţiştii pot verifica dacă aţi plătit taxa de drum


   Vești proaste pentru conducătorii auto. Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea au fost dotați, de Direcția Poliției Rutiere, cu două PDA-uri. Acestea sunt aparate cu ajutorul cărora polițiștii pot verifica dacă un conducător auto care circulă pe un drum național a plătit sau nu contravaloarea rovinietei. Până acum, oamenii legii nu aveau posibilitatea să facă astfel de verificări. Ocazional, pe drumurile naționale din Vrancea mai apărea câte o cameră mobilă, care era pusă la dispoziție de Regionala de Drumuri Iași. De cele mai multe ori, camerele erau amplasate pe drumul european, iar șoferii mizau pe faptul că nu au atât de mult ghinion încât să dea, în trafic, peste ca-mera mobilă.
   Acum, polițiștii de la Rutier vor putea verifica existența rovinietei, iar șansele de a scăpa fără sancțiuni sunt mici. „Cu ajutorul acestor aparate vor putea fi făcute interogări în Sistemul de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control a Rovinietei, iar cei care nu au rovinieta achitată vor fi sancționați. Înainte nu aveam acces la acest sistem, iar legea cerea expres efectuarea verificărilor în baza de date înainte de aplicarea unei sancțiuni. Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Poliției Rutiere Vrancea la sfârși-tul săptămânii trecute, fiind primite de la Direcția Rutieră, iar din această săptămână vor începe verificările”, a explicat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
Oamenii legii spun că aceste aparate sunt bi-nevenite, în condițiile în care Vrancea are peste 500 de kilometri de drumuri naționale, lungime care ne situează pe locul II pe țară.
   Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt usturătoare. Astfel, pentru lipsa rovinietei la autoturisme se aplică o sancțiune în cuantum de 250 lei. Pentru autovehiculele cu o greutate mai mică de 3,5 tone amenda este de 750 lei, pentru cele care au între 3,5 și 7,5 tone și pentru cele de transport persoane cu un număr de locuri cuprins între 9 și 23, amenda este de 1.250 lei, șoferii autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone până la 12 tone și ai celor de transport persoane cu un număr de locuri mai mare de 23, vor plăti o amendă de 1.750 lei dacă nu au rovinieta achitată, iar pentru șoferii care conduc mașini cu o greutate mai mare de 12 tone, amenda este de 2.750 lei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?