Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Constanța: „Săptămâna Mării” începe cu expoziții și spectacole pe faleză


Cercului Militar Constanța și Muzica Militară a Forțelor Navale, alături de reprezentanții învățământului de marină și militarii profesioniștii vor prezenta publicului, începând de luni după-amiază, tradiții și elemente de actualitate din profesia de marinar, pe faleza Comandamentului Flotei, din Constanța, cu prilejul expozițiilor și atelierelor interactive prezentate în ciclului de evenimente dedicate Zilei Marinei Române.
    Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Statului Major al Forțelor Navale, luni, 8 august, Academia Navală Mircea cel Bătrân, Universitatea Maritimă Constanța, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, Școala de Aplicație a Forțelor Navale și Colegiul Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza, își vor prezenta oferta educațională, sub egida Zilei învățământului de marină.
    Miercuri, 10 august, de Ziua Resurselor Mării, Centrul 39 Scafandri va prezenta publicului armamentul utilizat de scafandrii de la Forțele Speciale și echipamentele utilizate pentru scufundări, iar Direcția Hidrografică Maritimă va oferi publicului posibilitatea de a călători virtual pe hărțile de navigație.
    Joi, 11 august, este programată Ziua Navigatorului și a Prietenilor Mării, eveniment dedicat asociațiilor profesionale ale marinarilor. Participă, Liga Navală Română, Liga Ofițerilor din Marina Militară, Liga Maiștrilor Militari de Marină, Sindicatului Liber al Navigatorilor, Sindicatul de la Administrația Porturilor Maritime Constanța și Sindicatul Polițiștilor din Garda de Coastă.
    Vineri, 12 august, de Ziua Tradițiilor Marinărești, vor fi prezentate elementele tradiționale ale profesiilor legate de mare, de către reprezentanți de la Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și Școala de Aplicație a Forțelor Navale, Muzeul Marinei Române, Asociațiile de veterani și cadre militare în rezervă și retragere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?