Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO: Ce atâta muncă? Aleșii PNL și USR au lipsit de la ședința CL Focșani, cu proiecte importante pe ordinea de zi

Cum le șade bine aleșilor majoritari din Consiliul Local Focșani, ieri au absentat în bloc de la ședința extraordinară. Au răspuns „prezent” doar 9 consilieri PSD, fie aflați în sala de ședință, fie în online, unii dintre aceștia chiar dacă erau în concediu. Nu au putut să își strice frumoasa zi de vară sau de concediu consilierii aleși pe listele PNL sau USR, care probabil au avut lucruri mai bune de făcut decât să „piardă” câteva momente din viață pentru a dezbate și vota cele 8 proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței. Concluzia a fost că ședința nu a fost statutară, astfel că s-a încheiat înainte de a începe. Din ce a subliniat primarul Cristi Valentin Misăilă, se putea totuși depune un minim de efort din partea aleșilor locali pentru a participa la ședința CL, cu atât mai mult cu cât ședința comisiei de specialitate fusese convocată chiar de președintele Liviu Macovei, ales PNL. ședință care nu s-a mai desfășurat, tot din lipsa membrilor PNL și USR. Bine, nici doamna Alexandra Tătaru, aleasă președinte de ședință, nu avea cum să își întrerupă câteva ore din concediu pentru a participa la ședința extraordinară.

Dacă mai erau cel puțin doi consilieri prezenți… Mă gândesc că doamna viceprimar Ana Maria Dimitriu nu are atribuții, măcar la ședință ar fi putut să vină. Încă o dată îmi dovedește cât de incompetentă este și cât de mult îi pasă. Nu este în concediu. Da, doamna viceprimar Tătaru este în concediu, dar ar fi putut să intre online, așa cum au intrat alți patru colegi de-ai noștri, consilieri locali PSD. (…) Încă o dată se dovedește nepăsarea și dezinteresul total al consilierilor locali față de cetățenii municipiului Focșani și față de proiectele pe care noi le propunem. Mai ales că în luna iulie avem prima dată posibilitatea să facem o rectificare bugetară, iar rectificările propuse prin proiectul cu numărul 6 de pe ordinea de zi vizează în special solicitările venite din partea unor unități de învățământ, tocmai pentru a se pregăti de începerea noului an școlar, care bate la ușă”, a atras atenția primarul. El a menționat și faptul că aleșii PNL și USR sunt total dezinteresați inclusiv de proiectul transfrontalier „Identitate, Spiritualitate și Cultură Românească” derulat de Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani sub forma unei Școli de vară.

Proiectul va fi organizat în perioada 25-31 iulie și vor participa 47 de elevi și cadre didactice din Ucraina, Republica Moldova și Transnistria, la care se adaugă 43 elevi și profesori coordonatori de la Liceul de Artă și Colegiul Național „Emil Botta” Adjud. Despre aceasta a vorbit și directorul Liceului de Artă, care și-a exprimat ieri dezamăgirea față de atitudinea consilierilor PNL și USR – dintre care doi de altfel sunt și cadre didactice. Directorul Liceului de Artă a punctat că Școala de vară se va derula, însă proiectul rămâne în acest moment „în aer” în ceea ce privește asigurarea mesei celor care vor participa, însă a promis că va găsi soluții, aceasta însemnând inclusiv că va apela la bunăvoința părinților care au copii la acest liceu. Pe de altă parte, și primarul Misăilă a asigurat că se va găsi o soluție, în ciuda dezinteresului pe care l-au manifestat consilierii PNL și USR.

Vreau ca domnii consilieri care sunt astăzi absenți să audă exact cum le transmit faptul că această Școală de vară se va derula conform programului, chiar dacă dumnealor nu au fost prezenți ca să ne poată susține. Acei bănuți ar fi acoperit cheltuielile cu masa celor 47 de copii și profesori care vor veni de la Liceul „Alexandru cel Bun”, singurul liceu cu predare în limba română în Ucraina – Cernăuți. Al doilea liceu este „Lucian Blaga” din Tiraspol, la care se adaugă Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din Republica Moldova și 15 elevi coordonați de profesorii de la Colegiului „Emil Botta”. Împreună cu acești elevi și profesori urma să derulăm trei activități, trei ateliere tematice. (…)

Vreau să înțeleagă toată lumea că noi, cei din învățământ, lucrăm foarte mult pentru a realiza activități extrașcolare nu doar pentru copiii noștri, ci și pentru copiii care sunt destul de necăjiți în momentul acesta – știm foarte bine ce se întâmplă în Ucraina, știm ce se întâmplă în Transnistria… pentru ei practic era o gură de oxigen și de cultură. Noi, cei de la Liceul de Artă, am fost de fiecare dată prezenți la toate activitățile la care ne-ați chemat… nu vreau acum să dau cu nume și prenume toate persoanele pe care chiar eu personal le-am ajutat de fiecare dată când m-au chemat… nu vreau să mai amintesc toate activitățile la care Liceul de Artă chiar a fost prezent de ficare dată când dumnealor ne-au chemat. Eu nu am ținut cont niciodată, nu am făcut diferență între partide politice, între persoane și între caractere. Îmi pare foarte rău că astăzi plec de aici cu un gust amar. «Mulțumesc» pentru absența dumneavoastră”, a spus Ioana Constantinescu, directorul Liceului de Artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?